«Κεραυνοί» Χάρτινγκ κατά του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

«Κεραυνοί» Χάρτινγκ κατά του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της δισκοβολίας, Κριστόφ Χάρτινγκ, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, τον οποίο θεωρεί έναν από τους υπεύθυνους στο μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ στη Ρωσία.

 «Ο Τόμας Μπαχ πρέπει να παραιτηθεί, έτσι ώστε η ΔΟΕ να έχει έναν νέο πρόεδρο επικεφαλής, ο οποίος θα υπερασπιστεί τον καθαρό αθλητισμό και θα παραμένει συνεπής» είπε ο 26χρονος Γερμανός αθλητής στην “Berliner Morgenpost”.

«Τα Ολυμπιακά ιδεώδη έχουν υποστεί πλήγμα και έχουν χάσει την αξιοπιστία τους τα τελευταία χρόνια. Τώρα υπάρχει μεγάλη ανάγκη για διαφανείς μεταρρυθμίσεις, κατανοητές και βιώσιμες, διαφορετικά βλέπω οι Ολυμπιακοί Αγώνες να σβήνουν το αργότερο μέχρι το 2040» πρόσθεσε ο Χάρτινγκ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τόμας Μπαχ δέχεται «πυρά» από τους συμπατριώτες του, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι δεν έκανε αρκετά για να σταματήσει το ντόπινγκ και να τιμωρήσει όσους ενέχονται σε αυτό. Κυρίως τον κατηγορούν γιατί δεν απέκλεισε την Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή από το Ρίο και επέτρεψε στους περισσότερους αθλητές της να συμμετάσχουν (εκτός του στίβου), τη στιγμή που ο WADA είχε ήδη συλλέξει επαρκή στοιχεία για οργανωμένο ντόπινγκ στη χώρα.

Ο Ρόμπερτ Χάρτινγκ, μεγαλύτερος αδελφός του Κριστόφ, που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία το 2012 στο Λονδίνο, επίσης δεν… μασάει τα λόγια του, αφού τον περασμένο Ιούλιο είχε και αυτός «κατακεραυνώσει» τον πρόεδρο της ΔΟΕ, λέγοντας ξεκάθαρα ότι ο «Τόμας Μπαχ ήταν μέρος του συστήματος ντόπινγκ».Σε αντίθεση με την ΔΟΕ, η IAAF έχει τιμωρήσει με αποκλεισμό από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις το ρωσικό στίβο από το 2015 και πρόσφατα επέκτεινε την απόφασή της για αποκλεισμό και από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου τον προσεχή Αύγουστο.

Ο Κριστόφ Χάρτινγκ έχει πάρει θέση για ισόβιο αποκλεισμό σε όσους αθλητές έχουν βρεθεί θετικοί σε ελέγχους και έχουν κάνει σκόπιμα χρήση απαγορευμένων ουσιών: «Ωστόσο, θα ήθελα να δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους έχουν βρεθεί θετικοί σε αναβολικά, αλλά δεν τα χρησιμοποίησαν σκόπιμα, όπως για παράδειγμα, αν την απαγορευμένη ουσία περιείχε κάποιο τρόφιμο ή φαρμακευτικό σκεύασμα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter