Κέρδη από την πανδημία

Κέρδη από την πανδημία

Η ζημιά στο ποδόσφαιρο από την πανδημία του κορονοϊού δεν είναι μόνο οικονομική.

Είναι και σε βάρος του θεάματος, καθώς απουσιάζει από τα γήπεδα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παζλ: οι φίλαθλοι. 

Οσα τρικ κι αν βρουν οι ομάδες για να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα στα παιχνίδια (ηχητικά εφέ, φωτογραφίες οπαδών κ.λπ.), οι ποδοσφαιριστές δυσκολεύονται να χωνέψουν ότι έχουν να παίξουν επίσημα ματς και όχι φιλικά προετοιμασίας. Ομως δεν είναι όλα τόσο άσχημα για το ποδόσφαιρο. Και αυτό γιατί με όσα είδαμε στα final 8 των ευρωπαϊκών διοργανώσεων τα πάντα δουλεύουν υπέρ του αθλήματος. 

Ολα δείχνουν ότι η UEFA μελλοντικά μπορεί να φρεσκάρει τις δύο διοργανώσεις, τις οποίες μονοπωλούν οι ίδιες και ίδιες ομάδες, και παράλληλα να τονώσει το ενδιαφέρον του κόσμου, των χορηγών αλλά και των συλλόγων που δεν βρίσκονται στο top 15 και από ένα σημείο και μετά –κυρίως από τη φάση των 8 σε Champions και Europa League– μένουν θεατές.

Με βάση όσα είδαμε όλοι θα μπορούν να ονειρεύονται. Η μαγεία των νοκ άουτ αγώνων δεν εξαντλείται όσα χρόνια κι αν περάσουν. Το απρόβλεπτο πάντα συγκινεί, διεγείρει αισθήσεις, γεννάει ελπίδες. Ολοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο ότι μπορούν να φτάσουν ψηλά. 

Γιατί ο μικρός μπορεί να ελπίζει ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη σε ένα ματς. Η Λιόν πέταξε έξω τη Μάντσεστερ Σίτι, εκ των φαβορί του Champions League, και η Λειψία την Ατλέτικο. 

Σε διπλά παιχνίδια πολύ δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί κάτι ανάλογο. Αλλωστε το Κύπελλο Αγγλίας γι’ αυτό παραμένει δεκαετίες τώρα η διοργάνωση των εκπλήξεων. 

Ας ξαναδούν λοιπόν τα νοκ άουτ ματς (σε ουδέτερο έδαφος) εκεί στη Νιόν μετά τη φάση των ομίλων και στις δύο διοργανώσεις…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter