Κέρδη για τον Ολυμπιακό, ελπίδες για την Ελλάδα

Κέρδη για τον Ολυμπιακό, ελπίδες για την Ελλάδα

Με την πρόκριση του στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός είχε εκτός από το πρεστίζ και οικονομικά οφέλη καθώς με τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα έβαλε στο ταμείο του 2,7 εκατ. ευρώ, το ποσό δηλαδή που δίνει η νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Συνολικά από βαθμούς μαζί με την ισοπαλία μ την Τότεναμ (900.000) εισέπραξε 3,6 εκατ ευρώ. Σε αυτά προστίθενται και άλλες 500 χιλιάδες ευρώ για την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ. Σύνολο: 4,1 εκατ. μόνο από βαθμούς και μπόνους πρόκρισης!

Εκτός δε από τα οικονομικά οφέλη (περίπου 40 εκατ ευρώ μπαίνουν στο ταμείο της πειραϊκής ΠΑΕ από την φετινή περιπέτεια στο Τσάμπιονς Λιγκ) ο Ολυμπιακός πρόσφερε και βαθμούς στην Ελλάδα και παράλληλα φρενάρισε την Σερβία που μας ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής στο ranking της UEFA. Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα του Τσάμπιονς Λιγκ η Ελλάδα έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της 15ης θέσης στην κατάταξη της UEFA. Παραμένει μεν στη 17η θέση πίσω από την 15η Σκωτία και την 16η Κύπρο, όμως άφησε οριστικά πίσω τον κίνδυνο να την προσπεράσουν Κροατία και Σερβία, που έμειναν χωρίς εκπρόσωπο στην Ευρώπη μετά τους αποκλεισμούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Ερυθρού Αστέρα από την Ευρώπη…

Δείτε τη βαθμολογία της UEFA:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter