Κέρδισε η Δημοκρατία αλλά ΟΧΙ η Νέα Δημοκρατία!

Κέρδισε η Δημοκρατία αλλά ΟΧΙ η Νέα Δημοκρατία!

Μία ιστορική δίκη, με διάρκεια τη δεύτερη μεγαλύτερη σε δίκη φασιστών μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης, κατέληξε σε μία ιστορική ομόφωνη απόφαση, αναγνωρίζοντας ότι το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής είναι εγκληματική οργάνωση. Θεωρείται άραγε ιστορική για κάποιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ή όχι;

Ο σοφός λαός μας λέει ότι «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα δε γίνεται», που σημαίνει, επωφελούμαι από προσπάθειες άλλων, τις οποίες παρουσιάζω ως δική μου συμβολή. Φαίνεται αυτή η παροιμία είναι βαθιά χαραγμένη στο DNA της ΝΔ.

Ας τα πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Θα γραφτεί στην ιστορία, και καλό είναι και στα βιβλία της ιστορίας, η «Μεγάλη Δίκη και η Μεγάλη Απόφαση» της 7ης Οκτωβρίου 2020. Μία δίκη που ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις 20 Απριλίου 2015 και κράτησε σχεδόν πεντέμισι χρόνια.

Βασικά πρόσωπα της δίκης οι γονείς του Παύλου Φύσσα που καθημερινά ξημεροβραδιαζόντουσαν στις αίθουσες του δικαστηρίου για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη στυγνή δολοφονία του παιδιού τους από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Μία μητέρα και ένας πατέρας, οι οποίοι στάθηκαν δυνατοί και αξιοπρεπείς όλα αυτά τα χρόνια.

Με το άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου χιλιάδες συγκεντρωμένου κόσμου πανηγυρίζανε την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ως νίκη της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Μέχρι και η Wikipedia ως λήμμα αναφέρει πλέον τη Χρυσή Αυγή «Εγκληματική οργάνωση». Τελεία.

Όμως ο κόσμος δεν πρόλαβε να το χαρεί πολύ, όταν out of the blue, ήρθε και η ψυχρολουσία με εντολή του κ. Χρυσοχοϊδη.

Υπήρχε λόγος; Ο ίδιος δικαιολογήθηκε ότι κάποια 600 άτομα θέλησαν να χαλάσουν τη συγκέντρωση. Μπράβο του, αφού κατάφερε να τους μετρήσει έναν προς έναν μέσα στο πλήθος, ο άνθρωπος ο οποίος ψήφισε μνημόνιο, παρότι δεν πρόλαβε να το διαβάσει, να μην πω ότι είναι Θεός, να πω, το λιγότερο, ότι είναι ημίθεος με τέτοιες ικανότητες. Ευτυχώς είχε ζέστη, έτσι με τα νερά που εκτοξεύτηκαν δεν κινδύνεψε κόσμος να πάει με πνευμονία σε ανύπαρκτες ΜΕΘ (όσες λίγες ξέμειναν τις κρατάμε καβάτζα για τους διασωληνομένους που αυξάνονται καθημερινά).

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία έστειλαν κάποιους «άσχετους» δημοσιογράφους να καλύψουν τη δίκη. Και λέω «άσχετους» διότι κύριοι, σοβαρή και έγκριτη δημοσιογραφία είναι αυτή που βγαίνει από το συστημικό κανάλι ΣΚΑΙ, όπου δημοσιογράφος, ως ακέραιος κριτής του «Next Top Model», άμα του αποτελέσματος, λέει πόσο εντύπωση της έκανε η κα Φύσσα, όπου αν και ζει σε υποβαθμισμένη περιοχή και ανήκει σε χαμηλότερη κοινωνική τάξη, είναι πάντα καλοχτενισμένη, καλοντυμένη και ξέρει να μιλάει σωστά. Καθόλου ρατσιστικό αυτό.

Και μια που μιλάμε για ρατσισμό ας θυμηθούμε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προετοίμαζε το 2013 ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης επί κυβέρνησης Σαμαρά και με «άνωθεν εντολή» από το Μαξίμου σταμάτησε η προώθησή του.

Φαίνεται ο κ. Ρουπακιώτης δεν είναι έγκριτος νομικός και πιο έγκριτοι, για να το αποτελειώσουν ήταν οι έτεροι «αντιρατσιστές» κ.κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, πρώην Γενικός Γραμματέας επί κυβέρνησης Σαμαρά (που σε λίγο θα πουλιούνται οι κασέτες με τις συνομιλίες του με τον Κασιδιάρη, ως δώρο μαζί με τις κυριακάτικες εφημερίδες) και κ. Δημήτρης Σταμάτης (πρώην Υπουργός Επικρατείας επί κυβέρνησης Σαμαρά που ως άκρως «φιλέλληνας» είχε πει το αμίμητο ότι «πιστεύει πιο πολύ τον Ερντογάν παρά τον πρωθυπουργό της χώρας Τσίπρα».

Αφήστε λοιπόν τους ψυχιάτρους και τους ψυχολόγους και όταν έχετε τις «μαύρες» σας, ακούτε αυτές τις κασέτες. Είναι η απόλυτη και ανέξοδη ψυχοθεραπεία!

Μετά το άλλο. Ο Λαγός διόρισε ως δικηγόρο του τον πατέρα του βουλευτή της ΝΔ κ. Θανάση Πλεύρη, τον κ. Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Αλήθεια, το ήξερε ο Θανάσης Πλεύρης ότι θα γίνει αυτό; Βέβαια στο παρελθόν είχε κάτι νταραβέρια με τους χρυσαυγίτες, αφού κατέβαινε σε κοινές πορείες μαζί τους, αλλά φευ τις αποκήρυξε όταν ασπάστηκε τη πορεία της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Ας πάρουμε όμως την εκδοχή ότι δεν το ήξερε. Επιτρέπεται πατέρας να εκθέτει έτσι τον γιο του και αναγκάζεται το παιδί να κάνει δηλώσεις εναντίον του πατέρα και να διχαστεί η οικογένεια; Ντροπή!

Θα μου πείτε είναι ώρα για χιούμορ; Ίσως κάποιες στιγμές γίνεται αναγκαίο, όταν τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Ας θυμηθούμε τη περίπτωση του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή στις 16 Ιουνίου 1998 όταν το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ναζιστικής συμμορίας Αντώνη Αντρουτσόπουλο, γνωστό ως Περίανδρο, του επιτέθηκε βάρβαρα στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο με βαρύτατες σωματικές βλάβες. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Από το 2003 ως το 2019 έχουν εκδοθεί περισσότερες από 25 καταδικαστικές αποφάσεις για εγκληματικές ενέργειες και επιθέσεις μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής. Τόσες κυβερνήσεις άλλαξαν από τότε, έπρεπε να δολοφονηθούν οι Φύσσας και Λουκμάν και δεν ξέρω και ποιοι άλλοι, ώστε να ξεκινήσει το ξήλωμα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης; Επρεπε να γίνει αυτό για να ανοίξει ο κ. Δένδιας το συρτάρι του και να ανασύρει τις 32 δικογραφίες που του είχε δώσει ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος για εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής;

Γι’ αυτό και για πολλά άλλα «αριστουργήματα» που έχουν πει γνωστοί γραφικοί βουλευτές της ΝΔ, αλλά και πολλοί άλλοι προσκείμενοι που εδώ και δύο δεκαετίες χάϊδεψαν, νομιμοποίησαν και ξέπλυναν την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή με διάφορους τρόπους, είναι νίκη της Δημοκρατίας και ΟΧΙ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προσπαθεί με τα συστημικά μέσα που μπούκωσε, να κάνει πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό.

Οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου, μην τους υποτιμάτε άλλο τόσο πολύ. Φτάνει πια!

Ελένη Αυλωνίτου είναι πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  και μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter