Κέρκυρα: Αλαλούμ και ένταση ανάμεσα σε ΕΟΔΥ και ιατροδικαστή για τον θάνατο 53χρονου

Κέρκυρα: Αλαλούμ και ένταση ανάμεσα σε ΕΟΔΥ και ιατροδικαστή για τον θάνατο 53χρονου

Την σύνταξη δικογραφίας για τη διακρίβωση των συνθηκών διερεύνησης του θανάτου 53χρονου Κερκυραίου παρήγγειλε ο εισαγγελέας, Δ. Λαμπρίδης.

Και αυτό γιατί ο ιατροδικαστής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γ. Αϊβατίδης με δηλώσεις του στο Star ανέφερε ως αιτία θανάτου, τον κορονοϊό, κάτι που διέψευσε ο ΕΟΔΥ.

Ο Γ. Αίβατίδης διενήργησε τη νεκροψία την Τετάρτη 22/4 και τα ευρήματα τον οδήγησαν σ’ αυτήν τη διαπίστωση, είπε. Ειδοποίησε μάλιστα τον ΕΟΔΥ, τους συγγενείς και όλους τους εμπλεκόμενους.

Αντίθετα ο ΕΟΔΥ, που θεωρεί ότι δεν έγινε τεστ pcr και εργαστηριακός έλεγχος είτε στο Ινστιτούτο Παστέρ είτε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων ζήτησε την εκ νέου δίωξη του ιατροδικαστή Αϊβατίδη. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε στην Αστυνομία την συγκέντρωση προανακριτικού υλικού και μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, έχει ήδη καταθέσει ο διοικητής του νοσοκομείου, Λ. Ρουμπάτης.

Πρόκειται για την επανάληψη των γεγονότων που εξελίχτηκαν με τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου άλλου Κερκυραίου πριν από μερικές εβδομάδες, που παρέμενε άταφος επί μέρες. Τότε και πάλι ο Γ. Αϊβατίδης να διενεργήσει και τότε νεκροψία/νεκροτομή για κορονοϊό. Η αντίθεση του ΕΟΔΥ είχε οδηγήσει και τότε τον εισαγγελέα να αναθέσει την διερεύνηση στον ιατροδικαστή του νοσοκομείου ώστε να εκδοθεί το πιστοποιητικό θανάτου και να ταφεί ο νεκρός. Για το γεγονός αυτό, ο Γ. Αϊβατίδης είχε προσφύγει διαμαρτυρόμενος υπηρεσιακά.

Τώρα δημιουργείται και πάλι θέμα που προκαλεί αναστάτωση στους συγγενείς του θανόντος αλλά και τις αρχές. Όταν μάλιστα η δήμαρχος πληροφορήθηκε για πιστοποιητικό με αιτία θανάτου, κορονοϊός, αιφνιδίως από το Ληξιαρχείο, ζήτησε να μάθει, τι συμβαίνει. Η εκ νέου διάσταση απιοψεων προκάλεσε εκ νέου την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Πηγή: Ενημέρωση Κέρκυρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter