Κέρκυρα: Εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο πυροτεχνημάτων

Παράνομο εργαστήριο κατασκευής πυροτεχνημάτων, με αυτοσχέδιους εκτοξευτήρες, πυροτεχνήματα, μασούρια πυροτεχνικής σύνθεσης, ηλεκτρικά σπίρτα, μηχανισμούς ασύρματης πυροδότησης και ταχύκαυστα φυτίλια, κατάφερε να εντοπίσει η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας σε σπίτι 35χρονου ημεδαπού, που χρησιμοποιούσε εξειδικευμένο εξοπλισμό για την παράνομη κατασκευή και χρήση πυροτεχνημάτων.

Συγκεκριμένα, κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν, 62 αυτοσχέδιοι εκτοξευτήρες διαφόρων διαστάσεων και διαμετρημάτων, εκ των οποίων οι επτά ήταν σταθερά προσαρμοσμένοι σε αυτοσχέδια ξύλινη βάση. Βρέθηκαν επίσης έντεκα καπνογόνα ημέρας , εξήντα τέσσερα πυροτεχνήματα, τρεις σωλήνες εκτόξευσης με ηλεκτρική πυροδότηση, έξι φωτοβολίδες, δεκαπέντε μασούρια, με μείγμα πυροτεχνικής σύνθεσης και πολλά άλλα υλικά πυροτεχνημάτων.

Συγκεκριμένα κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατασχέθηκαν:

(62) αυτοσχέδιοι εκτοξευτήρες διαφόρων διαστάσεων και διαμετρημάτων εκ των οποίων (7) σταθερά προσαρμοσμένοι σε αυτοσχέδια ξύλινη βάση

Έντεκα (11) καπνογόνα ημέρας

Εξήντα τέσσερα (64) πυροτεχνήματα

Τρεις (3) σωλήνες εκτόξευσης με ηλεκτρική πυροδότηση

Έξι (6) φωτοβολίδες, εκ των οποίων μία με προσαρμοσμένο ηλεκτρικό σπίρτο

Δεκαπέντε (15) μασούρια, με μείγμα πυροτεχνικής σύνθεσης

Δεκαέξι (16) τεμάχια από ταχύκαυστο φυτίλι

Ένας (1) αυτοσχέδιος μηχανισμός ασύρματης ηλεκτρικής πυροδότησης

Ένας (1) μηχανισμός ασύρματης ηλεκτρικής πυροδότησης με τέσσερις δέκτες και πομπό

Έντεκα (11) ηλεκτρικά σπίρτα

Ένα (1) φλόγιστρο, πομποδέκτες και άλλα

Σε βάρος του 35χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη εμπορία πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων, σε συνδυασμό με παράβαση του νόμου περί όπλων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.