Κέρκυρα: Εργοδότης ξυλοκόπησε εργαζόμενους επειδή ζήτησαν ρεπό

Κέρκυρα: Εργοδότης ξυλοκόπησε εργαζόμενους επειδή ζήτησαν ρεπό
EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Αλλη μια σοβαρή υπόθεση εργοδοτικής βαρβαρότητας στον τομέα του τουρισμού καταγγέλθηκε στην Κέρκυρα, όπου ζευγάρι ξενοδοχοϋπαλλήλων χτυπήθηκε από τον εργοδότη τους επειδή… τόλμησε να του ζητήσει ρεπό.

Το περιστατικό περιέγραψε στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό, Γιώργος Χότζογλου: «Ζευγάρι ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κέρκυρα μας ενημέρωσε ότι χτυπήθηκαν από τον ιδιοκτήτη όταν τόλμησαν να του ζητήσουν ρεπό. Έγιναν μηνύσεις στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, και υποβλήθηκε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας».

«Είναι ενδεικτικό των ακραίων καταστάσεων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας τους», τόνισε.

Βιαιοπραγία εναντίον εργαζομένων στον τουριστικό τομέα έχει καταγγελθεί και άλλες φορές φέτος, καθώς η έλλειψη ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα ασυλίας σε κάποιους εργοδότες που θεωρούν δικαίωμά τους να επιβάλουν εργασιακό μεσαίωνα.

Με τις σκληρές συνθήκες εργασίας, τις χαμηλές αμοιβές, τα εξουθενωτικά ωράρια χωρίς ρεπό και άλλες απαράδεκτες καταστάσεις στο εργασιακό τοπίο του ελληνικού τουρισμού έχουν ασχοληθεί ακόμη και διεθνή ΜΜΕ. Αλλά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη προέχουν οι διακοπές του πρωθυπουργού…

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Guardian για τις εργασιακές συνθήκες – «Πεθαίνοντας από τη ζέστη στην Ελλάδα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter