Κέρκυρα: Κλειστά τα σχολεία λόγω της «Βικτώριας» – Επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών

Κέρκυρα: Κλειστά τα σχολεία λόγω της «Βικτώριας» – Επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών

Την απόφαση να μείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, λόγω τη σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, αποφάσισαν οι τρεις δήμαρχοι του νησιού σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

 Συνεχίζεται, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, η γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης που ξεκίνησε χθες το απόγευμα, ενός 41χρονου άνδρα, ο οποίος έχασε τον προσανατολισμό του και εντοπίστηκε μέσα σε απόκρημνη χαράδρα στην περιοχή της Άνω Κορακιάνας, στη Μέση Κέρκυρα.

Δύσκολη η διάσωση

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, στην περιοχή, που είναι απολύτως δύσβατη, βρίσκονται από χθες το απόγευμα δύο οχήματα της πυροσβεστικής με δέκα πεζοπόρους πυροσβέστες και διασώστες, ενώ αναμένεται να έρθει και δύναμη της ΕΜΑΚ από τα Ιωάννινα, προκειμένου να συνδράμει στην διάσωση του 41χρονου.

Η περιοχή είναι δύσβατη και η προσβασιμότητα γίνεται μέσα από απόκρημνα μονοπάτια. Το έργο των πυροσβεστών βοηθούν και οι κυνηγοί της περιοχής.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νησί μετά την επέλαση της «Βικτώριας».

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρίζος, κατά τις βραδινές ώρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει εξήντα συμβάντα που αφορούσαν κοπές δέντρων από το οδικό δίκτυο, αντλήσεις νερών από σπίτια και καταστήματα, αλλά και διασώσεις οδηγών και επιβατών από οχήματα όταν αυτά παρασύρθηκαν από ρέματα στη Νότια Κέρκυρα. Οι έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες προκάλεσαν κατολισθήσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου σε όλο το νησί, καθώς και διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού εξυπηρετείται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ η Πολιτική Προστασία των τριών δήμων και της περιφέρειας είναι σε επιφυλακή. Κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί..

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / enimerosi.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter