Κέρκυρα – Tουριστικά καταλύματα: «Άδικα, αντιφατικά και ισοπεδωτικά τα μέτρα για τον κορονοϊό»

Κέρκυρα – Tουριστικά καταλύματα: «Άδικα, αντιφατικά και ισοπεδωτικά τα μέτρα για τον κορονοϊό»

Κραυγή αγωνίας από τουριστικούς επιχειρηματίες του νησιού, το οποίo επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» να δέχεται πάνω από 25 πτήσεις.

«Άδικα, αντιφατικά και ισοπεδωτικά» χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της τα νέα μέτρα που λήφθηκαν για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας. Μάλιστα, επισημαίνει ότι τα μέτρα «πλήττουν κατά τρόπο ανεπανόρθωτο τους κλάδους της εστίασης, της διασκέδασης και τον τουρισμό γενικότερα».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Θεωρούμε ότι τα μέτρα είναι άδικα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι εξαιρέθηκε η Αττική, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα της χώρας. Την ίδια στιγμή συμπεριελήφθησαν οι προβεβλημένες τουριστικές περιοχές της χώρας, οι οποίες στήριξαν την ελληνική οικονομία στη δύσκολη δεκαετία της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Έτσι πλήττονται οι οικονομίες αυτών των περιοχών, στις οποίες το εισόδημα είναι εποχικό και στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό», τονίζει η Ομοσπονδία και προσθέτει:

«Είναι επίσης άδικα τα μέτρα και αυτό αποδεικνύεται στην περίπτωση της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, διότι συμπεριελήφθησαν σε αυτά και τα Διαπόντια Νησιά και οι Παξοί, περιοχές στις οποίες από την έναρξη της πανδημίας δεν έχει καταγραφεί ούτε ένα κρούσμα. Είναι αντιφατικά γιατί λαμβάνονται στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, όπου οι επιχειρήσεις προσδοκούσαν σε τζίρους, σε αυτή τη δύσκολη χρονιά, για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενούς τους και κυρίως προς το κράτος και τις τράπεζες».

Χαρακτηρίζοντας επιπλέον «αντιφατικά» τα μέτρα εξηγεί ότι «ενώ το κράτος άνοιξε τον τουρισμό και οι επαγγελματίες με θυσίες άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους, ξαφνικά θέτει τέτοιες προϋποθέσεις και όρους που καθιστούν μη βιώσιμες τις επιχειρήσεις» και συμπληρώνει: «Είναι επίσης αντιφατικά γιατί από τη μία η κυβέρνηση ενθαρρύνει το επιχειρείν σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημίας και από την άλλη τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι κατασταλτικά και τιμωρητικά, χωρίς να υπάρχουν αντίμετρα στήριξης στις επιχειρήσεις».

Μιλώντας, τέλος, για «ισοπεδωτικά» μέτρα η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας υπογραμμίζει: «Αν όντως έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις και μη τήρηση των μέτρων από συγκεκριμένους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, τότε να υποστούν τις συνέπειες του νόμου οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες και όχι το σύνολο των επιχειρηματιών και επαγγελματιών».

Όπως εξάλλου εκτιμούν: «Σίγουρα αυτό το μέτρο όταν γίνεται γνωστό στους υποψήφιους επισκέπτες του νησιού μας, τους δημιουργούνται δεύτερες σκέψεις και ενδεχομένως κάποιοι να μην επιλέξουν τον τουριστικό μας προορισμό, ο οποίος είναι και ασφαλής και είναι ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

«Περιμέναμε πραγματικά από την τοπική πολιτική ηγεσία, από τους βουλευτές μας, την περιφερειάρχη, τους δημάρχους και το Επιμελητήριο να αντιδράσουν και να ζητήσουν την εξαίρεση -αν μη τι άλλο- της Κέρκυρας από αυτή την απόφαση», καταλήγει με αγωνία η Ομοσπονδία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter