Κέρκυρα: Χρυσαυγίτης βουλευτής μήνυσε τον περιφερειάρχη Γαλιατσάτο

Με την υπόθεση Πελετίδη, στην οποία ο δήμαρχος Πατρέων δικάζεται για παράβαση καθήκοντος, επειδή δε διευκόλυνε την Χρυσή Αυγή κατά την προεκλογική περίοδο, συνδέει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τη μήνυση που κατέθεσε ο βουλευτής της ακροδεξιάς οργάνωσης, Ιωάννης Αϊβατίδης σε βάρος του περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Ο βουλευτής υποστηρίζει στη μηνυτήρια αναφορά του ότι ο κ. Γαλιατσάτος «με πολιτική σκοπιμότητα τον απέκλεισε, τελείως αναιτιολόγητα και παράνομα, από τις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για τον εορτασμό της εθνικής επετείου για το έπος 1940 και ότι τον εξαίρεσε από τον κατάλογο των επισήμων προσώπων στην κατάθεση στεφάνων». Για την υπόθεση, ο περιφερειάρχης έχει κληθεί σε προκαταρκτική εξέταση, αύριο Τετάρτη, από τον πταισματοδίκη Κέρκυρας. 

Από τη πλευρά της, η Περιφέρεια απαντά ότι «η κατάθεση μήνυσης στον περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο από την Χρυσή Αυγή, για την κατάθεση στεφάνων, ομοιάζει με την εκδίκαση για παράβαση καθήκοντος του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, γιατί δεν διευκόλυνε την ΧΑ κατά την προεκλογική περίοδο». Όπως υποστηρίζει, «είναι κεντρική επιλογή των φασιστικών - ναζιστικών μορφωμάτων να επιτίθενται και να οδηγούν συρόμενους στα δικαστήρια, αιρετούς που στέκονται εμπόδιο στη ρατσιστική τους προπαγάνδα».

Επίσης, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει: «Θεωρούμε ότι η δίωξη που επιχειρεί η Χρυσή Αυγή στον περιφερειάρχη είναι βαθιά πολιτική και εδράζεται στη δράση του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου, για να χτυπηθεί ο ρατσισμός και οι απόψεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου μας. Προς επίρρωση τούτων, υπενθυμίζουμε ότι και την 28η Οκτωβρίου 2016, μια χρονιά ακριβώς μετά την πρώτη μήνυση, ο Ι. Αϊβατίδης της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε νέα μήνυση κατά του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, για την ακύρωση της παρέλασης και κατά του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, γιατί δεν ήταν της αρεσκείας του ο πανηγυρικός που εκφώνησε».

Η Περιφέρεια, καλεί τον λαό να καταδικάσει κινήσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της γραφικότητας, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος διχασμού της κοινωνίας, εκφράζει την εμπιστοσύνη της προς την ελληνική Δικαιοσύνη και διαμηνύει ότι «οι μηνύσεις και οι διώξεις δεν πρόκειται ούτε κατ’ ελάχιστο να μας πτοήσουν στην εναντίωσή μας στις ρητορικές μίσους και ρατσισμού και σε εκείνους που τις εκπροσωπούν».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.