Κεχαγιά: «Εφόσον η κοινωνία ζητήσει έναν μεγάλο φορέα ο Κασσελάκης θα είναι παρών – Αυτό δεν αναιρεί τις πρωτοβουλίες μας»

Κεχαγιά: «Εφόσον η κοινωνία ζητήσει έναν μεγάλο φορέα ο Κασσελάκης θα είναι παρών – Αυτό δεν αναιρεί τις πρωτοβουλίες μας»

«Ο Στέφανος Κασσελάκης λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ως υπεύθυνο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εκφράζει το χώρο του προοδευτικού κέντρου, της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, θα πάρει ούτως ή άλλως πρωτοβουλίες. Καλό θα ήταν σε αυτές τις πρωτοβουλίες να έχουμε την αρωγή ή και τη συμπόρευση και άλλων, όμορων πολιτικών σχηματισμών. Γι’ αυτό και έχουμε απευθύνει την πρόσκληση για συνεργασία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, για από κοινού κατάθεση προτάσεων νόμων, για συνεργασία σε εκλογικές αναμετρήσεις, στα επιμελητήρια για παράδειγμα, ούτως ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Αυτό θέλουμε να κάνουμε. Να πιεστεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ούτως ώστε να φύγει από τη διακυβέρνηση μία ώρα νωρίτερα. Περιμένουμε και από τις άλλες δυνάμεις να δούμε πως θα αντιδράσουν σε αυτή την πρόσκληση».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε την πολιτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη το επόμενο χρονικό διάστημα η Βούλα Κεχαγιά στον Αθήνα 984 και τον Γιώργο Μελιγγώνη.

«Θα δούμε πώς διαμορφώνεται το τοπίο»

Η εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε και στην ερώτηση αν βλέπει πιθανό να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο σχήμα:

«Θα δούμε πώς διαμορφώνεται το τοπίο και το πεδίο. Δεν έχουμε κάποια αντίδραση, για παράδειγμα από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δέχομαι ότι ταλανίζεται από εσωτερικά του θέματα, αλλά επισήμως δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση. Μπορεί αυτό να φανεί τις επόμενες μέρες. Πρέπει να δούμε, λοιπόν, αν σε αυτή την πρόσκληση θα υπάρξει και ανταπόκριση από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Σε αυτή τη συνθήκη, που θα δεχτούμε ότι υπάρξει ανταπόκριση και ότι η κοινή δράση θα είναι και επιτυχής και θα αποδώσει και καρπούς,  πάνω σε αυτό το θεωρητικό ζήτημα μίλησε ο πρόεδρός μας και είπε πως ναι, εφόσον δοκιμαστεί, εφόσον υπάρχει ένα πρόκριμα το οποίο έχει θετικό αποτέλεσμα και δοκιμαστεί στην πράξη και είναι και αίτημα της κοινωνίας, και εφόσον αυτό το αίτημα ζητάει έναν μεγάλο φορέα που θα διώξει τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη από τη χώρα, σε αυτή την περίπτωση θα θέσει κι εκείνος τον εαυτό του στην κρίση της βάσης. Αυτό δεν αναιρεί τις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ από μόνος του».

«Πιλότος όσα γίνονται στη Γαλλία»

Η Βούλα Κεχαγιά ρωτήθηκε αν το Λαϊκό Μέτωπο που συγκροτήθηκε στη Γαλλία θα μπορούσε να είναι ένα μοντέλο σύγκλισης και συνεννόησης των προοδευτικών κομμάτων στην Ελλάδα:

«Το εκλογικό σύστημα στην Γαλλία είναι διαφορετικό, πλειοψηφικό. Όμως τι δείχνει η Γαλλία; Ότι γενικότερα στην Ευρώπη είναι κοινό αίτημα το να συγκροτηθούν μέτωπα τα οποία θα διώξουν τις συντηρητικές, έως και ακροδεξιές δυνάμεις. Αυτό λοιπόν είναι ένας πιλότος, μιλώντας πάντα σε γενικό πλαίσιο».

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Παππάς, μέσω του Documento εξέφρασε την άποψη πως το γαλλικό μοντέλο θα πρέπει να υιοθετηθεί από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε αναλυτικά: Διάλογος Documento για την κεντροαριστερά – Παππάς: Εκλογική συμμαχία όπως στη Γαλλία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter