Κεχαγιά: «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ΕΣΥ θα λειτουργεί υπέρ των πολιτών κι όχι υπέρ των ιδιωτών φίλων της ΝΔ»

Κεχαγιά: «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ΕΣΥ θα λειτουργεί υπέρ των πολιτών κι όχι υπέρ των ιδιωτών φίλων της ΝΔ»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, των 500 εκατομμυρίων ευρώ χρέους ας αναζητήσει τις απαντήσεις της για την κατάντια της Δημόσιας Υγείας στο καταγγελτικό βίντεο του Βουλευτή της, κ. Γιάννη Καλλιανού» τονίζει σε σχόλιό της η Βούλα Κεχαγιά.

«Επειδή μάλλον στη ΝΔ δεν ξέρουν να διαβάζουν καλά, τους επαναλαμβάνουμε ότι θα επενδυθεί ένα επιπλέον 5% για την Υγεία και μέσω της ανακατεύθυνσης πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το ΕΣΥ θα ξαναγίνει Δημόσιο υπέρ των πολιτών κι όχι υπέρ των ιδιωτών φίλων της ΝΔ» επισημαίνει η εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης…

Πυρά ΝΔ σε Κασσελάκη

Προηγουμένως, η ΝΔ είχε κατηγορήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πως επιθυμούσε τη μείωση των κρατικών δαπανών για την Υγεία:

«Ο κ. Κασσελάκης μας πληροφόρησε σήμερα ότι στόχος του είναι να… μειώσει τις δαπάνες για την Υγεία. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, οι δαπάνες για την Υγεία πρέπει να ανέρχονται σε ποσοστό “τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ”. Πληροφορούμε λοιπόν τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι σήμερα οι δαπάνες για την Υγεία, είναι περίπου στο 5,8% του ΑΕΠ με αυξητικές τάσεις» τόνιζαν από την Πειραιώς.

Από τη μεριά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ζητάει να μειώσουμε τις δαπάνες για την υγεία», σημειώνοντας ότι το 2022 ήταν στο 5,1% του ΑΕΠ, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ και «τώρα υπολογίζονται περίπου στο 5,8% του ΑΕΠ».

Η απάντηση Κασσελάκη

«Ενόσω δεσμευόμουν για πλήρη στελέχωση του ΕΣΥ και για αύξηση στις δαπάνες για τα νησιά, είπα ότι πρέπει να επενδύσουμε τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την Υγεία, και αυτό σημαίνει 5% ΠΑΡΑΠΑΝΩ από το ποσοστό που προβλέπεται σήμερα. Μιλάω ρητά για ΕΠΕΝΔΥΣΗ, όχι ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ του σημερινού ποσοστού. Αυτό καλύπτεται εν μέρει από την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία στο 7,5%, σύμφωνα με το πάγιο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και εν μέρει από την ανακατεύθυνση των χρημάτων του Ταμείου Ανάπτυξης, όπου η ΝΔ έχει εντάξει μόνο… ελαιοχρωματισμούς νοσοκομείων!» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: «Μίλησα για επένδυση στην Υγεία 5% του ΑΕΠ παραπάνω – Άσπονδοι συνέταιροι Γεωργιάδης και Νέα Αριστερά»

Συγκλονιστική ανάρτηση γυναίκας που έχασε τον άντρα της και απαντά στον Καλλιάνο: Ήρθε η κακιά ώρα να βιώσετε τον πόνο

Τι απαντά ο Άδωνης Γεωργιάδης στο viral βίντεο του Καλλιάνου για τον πατέρα του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter