Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει την αυτονομία του – Έχει ηγεσία και με αυτή θα προχωρήσει

Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει την αυτονομία του – Έχει ηγεσία και με αυτή θα προχωρήσει

Θέση για την κουβέντα που έχει ανοίξει περί ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς και τη συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων πήρε η Βούλα Κεχαγιά.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιάσει έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη για το πώς θα πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρωταγωνιστική δύναμη της Κεντροαριστεράς, με ορίζοντα το καταστατικό Συνέδριο στις αρχές Οκτωβρίου. Εμείς δεν θέλουμε να βάλουμε το ΠΑΣΟΚ υπό τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ένα άνοιγμα σε επίπεδο κοινοβουλευτικών ομάδων. Σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενώσει όλες τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, που νιώθουν ότι εφάπτονται αξιακά με τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλουν να συμπορευτούν μαζί του. Το ζήτημα αυτό θα αποσαφηνιστεί πλήρως στο καταστατικό Συνέδριο του κόμματος» είπε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ΣΚΑΙ.

Διαβάστε επίσης: Ανοίγει τα χαρτιά του ο Κασσελάκης για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ – Φέρνει εξελίξεις η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συζητά ούτε τη διάλυση των υπαρχόντων σχηματισμών ούτε τη δημιουργία νέων. Το κόμμα θα διατηρήσει την αυτονομία του. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηγεσία η οποία εκλέχτηκε πρόσφατα και με αυτή θα προχωρήσει. Δεν συζητάμε ούτε για νέα ηγεσία ούτε για νέο φορέα. Στο πλαίσιο της αυτοτέλειας του ΣΥΡΙΖΑ, οι συνεργασίες, προφανώς, δεν αποκλείονται» είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε:

«Κανένας δεν θέλει να φύγει κανείς. Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε το αυτονόητο, ότι αν κάποιος δεν αισθάνεται καλά ή δεν συμφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος, είναι δικό του θέμα να αποφασίσει τι θα κάνει».

Διαβάστε επίσης: 

Χρήστος Σπίρτζης: Προαναγγέλλει κόμμα της κεντροαριστεράς υπό τον Αλέξη Τσίπρα

Ετοιμάζεται πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter