Κεχαγιά: Όλες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένες

Κεχαγιά: Όλες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένες

«Όλες οι προτάσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το οποίο επικαιροποιείται συνεχώς είναι κοστολογημένες και ήδη έχουν δοθεί απαντήσεις» τόνισε η εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βούλα Κεχαγιά και επικεντρώθηκε στις οικονομικές προτάσεις του κόμματος:

«Φυσικά δεν μου κάνει καθόλου κόπο να σας επαναλάβω ότι το πρόγραμμά μας προβλέπει μεν μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά οι πολύ μεγάλες ακίνητες περιουσίες θα φορολογηθούν. Θα φορολογηθούν τα μερίσματα τα οποία φορολογούνται με έναν φόρο της τάξης 5%, την ώρα που ένα οικογενειακό εισόδημα της τάξης των 30.000 ευρώ φορολογείται με έναν πάρα πολύ υψηλό δείκτη. Θα υπάρξει άπαξ υπερφορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών, έκτακτη φορολόγηση, στο ύψος του 90%, και επίσης φορολόγηση των διυλιστηρίων και των εσόδων τους» είπε και συμπλήρωσε:

«Επίσης, σε σχέση με τον ΦΠΑ, προτείνουμε στην κυβέρνηση όλον αυτόν τον καιρό να τον μειώσει. Το έχουν εφαρμόσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες με απόλυτη επιτυχία και επίσης είναι κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Απρίλιο του 2022. Από τον ΦΠΑ και τους έμμεσους φόρους η κυβέρνηση είχε το 2022 και το 2023 υπεραπόδοση σε φόρους, υπερέσοδα από φόρους, της τάξης των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Τέλος, διέψευσε το δημοσίευμα πως υπάρχει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πρόταση για κατάργηση του επιδόματος ανεργίας.​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter