Κηδεία σε προσιτή τιμή από τον Δήμο Καλαμαριάς

Κηδεία σε προσιτή τιμή από τον Δήμο Καλαμαριάς

Η δημοτική επιχείρηση του Δήμου Καλαμαριάς, που έχει νομική μορφή ανώνυμης εταιρείας, διατηρεί στο διαδίκτυο και σχετική ενημερωτική ιστοσελίδα με όλες τις ανάλογες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους.

–Οι τοπικοί δημοτικοί άρχοντες αξιοποιώντας τον θεσμό των δημοτικών επιχειρήσεων ίδρυσαν το 1985 τη Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμαριάς (ΔΕΤΠΑΚ) ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με σκοπό την αξιοποίηση του χώρου της πρώην πλαζ του ΕΟΤ στην Αρετσού και άλλων δημοτικών χώρων για την αναψυχή των κατοίκων της Καλαμαριάς και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Τον Φεβρουάριο του 2009 η ΔΕΤΠΑΚ και η ΔΕΤΑΚ (Δημοτική Επιχείρηση Τελετών και Αρωγής Καλαμαριάς) συγχωνεύτηκαν και προέκυψε η Δημοτική Εμπορική Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς (ΔΕΤΕΚ) ΑΕ ΟΤΑ.

Μακάβρια δημοτική μπίζνα

Η εταιρεία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στις ταφές, κηδείες, στολισμούς, επιτελώντας κοινωνικό έργο και παρέχοντας –όπως αναφέρεται– υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.

«Επισκεφθείτε μας ή επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα κιόλας και το σίγουρο είναι ότι σε μας θα βρείτε αυτό ακριβώς που θέλετε και επιθυμείτε για να αποχαιρετίσετε το δικό σας πρόσωπο με τον τρόπο ακριβώς που του αρμόζει. Με συναίσθηση της σοβαρότητας της στιγμής, με ευαισθησία και πάνω από όλα προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια είμαστε δίπλα σας για να σας προτείνουμε και να υλοποιήσουμε την καλύτερη δυνατή τελετή πάντα στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς» αναφέρει το διαφημιστικό μπανεράκι στην ιστοσελίδα της ΔΕΤΕΚ ΑΕ, τονίζοντας ότι παρέχονται υπηρεσίες για κηδείες υψηλού επιπέδου και σε πολύ οικονομικές τιμές. Δίπλα οι φωτογραφίες από φέρετρα ποιότητας και πολυτελείς νεκροφόρες συνθέτουν τη μακάβρια εικόνα.

Ανάλογη διαφήμιση υπάρχει και για τα μνημόσυνα. Οπως αναφέρεται, όλα γίνονται με ευκολίες πληρωμής και σε δώδεκα άτοκες δόσεις!

Η μακάβρια δημοτική μπίζνα του Δήμου Καλαμαριάς οικονομικά πάει πολύ καλά. Αυτό φαίνεται και από τον διαγωνισμό για την προμήθεια οκτακοσίων φέρετρων τον οποίο προκήρυξε τον περασμένο Ιανουάριο η ΔΕΤΕΚ ΑΕ ΟΤΑ με προϋπολογισμό 49.600 ευρώ και ενδεικτική τιμή μονάδας τα 62 ευρώ.

Φέρετρο με χρυσή ρίγα, με λούκια, φέρετρο μπαούλο, φέρετρο τριανταφυλλιά και φέρετρο λάκα ίσια είναι οι ποιότητες που αναφέρονται στη σχετική προκήρυξη. Σε άλλον σχετικό διαγωνισμό διαβάζουμε ότι η ΔΕΤΕΚ ΑΕ ΟΤΑ με 188.300 ευρώ κατακύρωσε το έργο «Τελετουργική συνοδεία σορού για ενταφιασμό» στη Συνεργατική Νεκροπομπών Καλαμαριάς.

Κοινωνικό έργο

Ομως τι σχέση μπορεί να έχει ένας δήμος με αυτού του είδους τη μακάβρια δραστηριότητα; Ο Θεοδόσης Μπακογλίδης, δήμαρχος Καλαμαριάς, μιλά στο Documento και είναι σαφής: «Η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται πάντα κοντά στον πολίτη για όλα τα ζητήματα που τον απασχολούν. Ακόμη και για τα επώδυνα, όπως είναι ο θάνατος. Η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει κοινωνικό έργο επί σειρά ετών καθώς δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να πραγματοποιήσουν την τελετή με χαμηλό τέλος και μάλιστα όπου χρειάζεται γίνονται και διευκολύνσεις. Το όλο θέμα μπορεί να ακούγεται μακάβριο αλλά αποτελεί τεράστια κοινωνική προσφορά η οποία έχει τις ρίζες της στο παρελθόν του δήμου μας».

Για τεράστιο κοινωνικό έργο που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες του να τελέσουν με αξιοπρέπεια και σεβασμό τις σχετικές τελετές κάνει λόγο και ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς και πρόεδρος της ΔΕΤΕΚΑ ΑΕ ΟΤΑ Ιωάννης Πενόπουλος. Με πολύ ευγενικό τρόπο μας ενημερώνει ότι από το 1943 υπήρχε στην Καλαμαριά δημοτική επιχείρηση που σχετιζόταν με την ταφή των νεκρών και στο πέρασμα του χρόνου αλλά και με τις ανακατατάξεις που έγιναν στους δήμους πήρε τη μορφή που έχει σήμερα.

«Προσφέρουμε τις σχετικές υπηρεσίες όχι μόνο στον Δήμο Καλαμαριάς αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα όπου μας ζητηθεί… Το γραφείο τελετών του περιβόητου κ. Μπαμπούλα είναι ένας από τους ανταγωνιστές μας. Ο διαγωνισμός που κάναμε για τα 800 φέρετρα στις αρχές του 2017 έγινε βάσει ειδικού σχεδιασμού και στατιστικών στοιχείων από τις προηγούμενες χρονιές. Στον ίδιο σχεδιασμό υπάρχει και η δαπάνη για τον ενταφιασμό και τη συνοδεία της σορού που έχει αναλάβει σχετική τοπική εταιρεία. Είναι οι λεγόμενοι νεκροκομιστές. Αυτοί δηλαδή που ντύνουν, στολίζουν και περιποιούνται τον νεκρό μέχρι την τελευταία του κατοικία. Ολα αυτά μπορεί να φαίνονται κάπως περίεργα στον κόσμο που δεν ξέρει. Ομως είναι αναπόσπαστο κομμάτι των αναγκών της κοινωνίας μας και το όλο θέμα αντιμετωπίζεται με απόλυτο σεβασμό από όλους μας εδώ στην Καλαμαριά» λέει στο Documento ο κ. Πενόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter