Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Κήρυγμα μίσους από τον Ολλανδό ακροδεξιό Βίλντερς- Μίλησε για «μαροκινό συρφετό»

Ο ακροδεξιός ολλανδός βουλευτής και πολέμιος του ισλάμ Γκέερτ Βίλντερς ξεκίνησε σήμερα την προεκλογική εκστρατεία του για τις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου με μια επίθεση εναντίον του "μαροκινού συρφετού" από τον οποίο λέει ότι θέλει να καθαρίσει τη χώρα για να "την επιστρέψει στον ολλανδικό λαό".

"Ο μαροκινός συρφετός στην Ολλανδία... βέβαια, δεν είναι όλοι συρφετός, αλλά υπάρχουν πολλοί, που καθιστούν επικίνδυνους τους δρόμους μας, κυρίως νέοι... και αυτό πρέπει να αλλάξει", είπε ο Γκέερτ Βίλντερς στους δημοσιογράφος εν μέσω του πλήθους στη μικρή πόλη Σπικένισε, νότια του Ρότερνταμ.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν την πρώτη θέση στον Γκέερτ Βίλντερς ενόψει των εκλογών της 15ης Μαρτίου.

"Αν θέλετε να ανακτήσετε τη χώρα σας, αν θέλετε να κάνετε την Ολλανδία μια χώρα για τους Ολλανδούς, τη χώρα σας, ψηφίστε" το Κόμμα Ελευθερίας (PVV), το κόμμα του, είπε.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν στο PVV 24 έως 28 έδρες, δύο ή τέσσερις περισσότερες απ΄όσες έχει σήμερα το κυβερνών φιλελεύθερο κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε. Το ολλανδικό κοινοβούλιο έχει 150 έδρες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.