Κι εμείς τσακωνόμαστε για την μπάλα…

Κι εμείς τσακωνόμαστε για την μπάλα…

Δυστυχώς είναι πλέον εμφανής η έλλειψη χρημάτων από την ελληνική οικογένεια. Στους επτά μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη η οικονομία έχασε τον βηματισμό που με πολύ κόπο είχε καταφέρει να επαναφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αρχίζει και πάλι να παραπατάει.

Τα στοιχεία του ελληνικού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Φτώχειας δεν είναι απλώς τραγικά, είναι σοκαριστικά. Ο ένας στους τέσσερις φορολογούμενους Ελληνες ζει με λιγότερα από 2.000 ευρώ τον χρόνο. Η ανεργία αυξάνεται με πάνω από 1 εκατομμύριο ανέργους, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς είναι μακροχρόνια άνεργοι. Οι μισθοί και οι συντάξεις πέφτουν στα προ 15αετίας επίπεδα, οι Έλληνες πρέπει να δουλέψουν τουλάχιστον έως τα 67 τους χρόνια για να πάρουν μια υποφερτή σύνταξη. Τα ενοίκια ανεβαίνουν, οι πλειστηριασμοί έρχονται σε τρεις μήνες, τα κοινωνικά επιδόματα κόβονται, η παιδεία και η υγεία υποβαθμίζονται. Όλες οι κοινωνικές παροχές ισοπεδώνονται από τον λίβα που ονομάζεται Νέα Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός αναζητά επενδύσεις ουσιαστικά ζητιανεύοντας και προσφέροντας τα πάντα, αλλά επενδύσεις δεν φαίνονται. Ακόμη και για το πολύπαθο Ελληνικό τελικά φαίνεται ότι θα πληρώσουν οι πολίτες το γκρέμισμα των κτιρίων, για να πανηγυρίζει ο Αδωνης ότι οι μπουλντόζες άναψαν τις μηχανές τους. Ήδη ακόμη και οι έμποροι, που κανένας δεν μπορεί να τους χαρακτηρίσει αριστερούς, άρχισαν να διαμαρτύρονται.

Δυστυχώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι νέο κύμα φτώχειας θα χτυπήσει την Ελλάδα, πολύ πιο ισχυρό από την κρίση του 2010. Και αυτήν τη φορά δεν υπάρχει καμία άμυνα. Το οχυρό θα ισοπεδωθεί, με δραματικές επιπτώσεις στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.

Κι εμείς μαλώνουμε για τα ποδοσφαιρικά…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter