Κι επίσημα το 2021-22 η τρίτη (και υποβαθμισμένη) διοργάνωση της UEFA

Κι επίσημα το 2021-22 η τρίτη (και υποβαθμισμένη) διοργάνωση της UEFA

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε κι επίσημα πλέον, την δημιουργία της 3ης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, το Europa Conference League (ή Europa League 2) και η οποία θα κάνει πρεμιέρα τη σεζόν 2021-22.

Η καινούργια διοργάνωση θα διεξάγεται όπως ακριβώς το Γιουρόπα Λιγκ, με τρεις προκριματικούς γύρους και 32 ομάδες να προκρίνονται σε οκτώ ομίλους. Θα ακολουθούν τα νοκ άουτ ματς μέχρι τον τελικό.

Με πόσες ομάδες θα συμμετάσχει η Ελλάδα στη διοργάνωση; Αυτό θα εξαρτηθεί από τους βαθμούς που θα μαζέψει φέτος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, μοναδικός πλέον εκπρόσωπος της Ελλάδας στις διοργανώσεις της UEFA.

Αν οι Πειραιώτες καταφέρουν και κρατήσουν την Ελλάδα στην 15η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης, τότε το 2021-22 θα έχουμε δύο ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ (πρωταθλητής και δεύτερος στο πρωτάθλημα στον 2ο προκριματικό), μια ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ (ο τρίτος της βαθμολογίας στον 3ο προκριματικό) και δύο ομάδες στο Europa Conference League θα πάρουν μέρος δυο ομάδες (ο τέταρτος και ο πέμπτος της βαθμολογίας, στον 2ο προκριματικό).

Αν η Ελλάδα τερματίσει στην 16η θέση (μας ξεπεράσει η Κύπρος δηλαδή) ή την 17η θέση, τότε η Ελλάδα τη σεζόν 2021-22 θα έχει μόνο μια ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ (ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό), καμία ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ και τρεις ομάδες (ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος της βαθμολογίας, στον 2ο προκριματικό) στο Γιουρόπα Λιγκ 2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μάχη Ελλάδας Κύπρου για την 15η θέση στην οποία βρίσκεται τώρα η Ελλάδα, έχουν απομείνει μόνο ο Ολυμπιακός για τη Ελλάδα και μόνο ο ΑΠΟΕΛ για την Κύπρο. Όμως, η αποστολή του Ολυμπιακού είναι πιο δύσκολη καθώς οι ελληνικοί βαθμοί διαιρούνται δια του πέντε (όσες και οι ομάδες που έπαιξαν φέτος στην Ευρώπη) ενώ οι κυπριακοί βαθμοί δια του τέσσερα.

Attachments area

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter