Κι όμως, πήγαν να κάνουν συλλήψεις για αποδοκιμασία Μητσοτάκη στη κηδεία του Μίκη στα Χανιά!

Κι όμως, πήγαν να κάνουν συλλήψεις για αποδοκιμασία Μητσοτάκη στη κηδεία του Μίκη στα Χανιά!

«Στα τηλεοπτικά κανάλια δεν θα έγινε αντιληπτό, αλλά και στα Χανιά ακούστηκαν αποδοκιμασίες που στρέφονταν κατά του πρωθυπουργού». Από την άλλη της τηλεφωνικής γραμμής ακούστηκε σίγουρη η φωνή που μας ενημέρωνε με αυτά τα λόγια. Κι όμως δεν ακούστηκαν, τόσοι αυτήκοοι μάρτυρες ήμασταν μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες, ήταν η απάντηση. Από τη γραμμή του τηλεφώνου όμως μια φωνή σοβαρή, μειλίχια και με πολύ καλά ελληνικά μας πληροφορούσε για το αντίθετο. Ενδεχομένως να μην πήραν τέτοια έκταση όπως στη Μητρόπολη στην Αθήνα, αντιτείναμε.

Μόλις επέστρεψα από την κηδεία, μας επισήμανε το πρόσωπο που επικοινώνησε μαζί μας.

Για ευνόητους λόγους ζητήσαμε το όνομα και αιτήθηκε να μη δημοσιοποιηθεί.

Συνέχισε πάντως την εξιστόρηση των συμβάντων: Χειροκροτήματα ακούστηκαν όταν έμπαινε στον ναό η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Αμέσως ακολούθησε ο πρωθυπουργός. Μόλις μπήκε έγιναν πιο χλιαρά τα χειροκροτήματα ορισμένων και ακούστηκαν από το πλήθος αποδοκιμασίες. «Ουστ! ουστ! ουστ!» Αμέσως τα όργανα της τάξης έσπευσαν προς τη μεριά αυτή και έπιασαν ένα άτομο. Το διανοείσθε; Επιχείρησαν να κάνουν προσαγωγή και σύλληψη στην κηδεία του Μίκη! Αμέσως έσπευσαν η βουλεύτρια Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου και ο καθηγητής του ΕΜΠ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας. Μπήκαν στη μέση και ζήτησαν μετ’ επιτάσεως από τους αστυνομικούς να αφήσουν αμέσως ελεύθερο το άτομο που είχαν πιάσει. «Μα στην κηδεία του Μίκη να συλλαμβάνετε; Ντροπή!» είπε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όπως και συνέβη.

Αλήθεια, γνώριζαν τι έκαναν για να προστατέψουν με κάθε τρόπο τον πρωθυπουργό από τις αποδοκιμασίες και τι συμβολισμούς και αλγεινές εικόνες θα είχε ως αντίκτυπο; Και τι είχαν ετοιμάσει για να μην ακουστούν αποδοκιμασίες μετά το μεγαλειώδες φιάσκο στη Μητρόπολη της Αθήνας…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter