Κηφισιά: Πώς ξεκίνησε η φωτιά στο εργοστάσιο – Τι προκάλεσε την έκρηξη (Photos)

Κηφισιά: Πώς ξεκίνησε η φωτιά στο εργοστάσιο – Τι προκάλεσε την έκρηξη (Photos)

Παρανάλωμα του πυρός έγινε το εργοστάσιο PAL με ανοξείδωτα προϊόντα στην Κάτω Κηφισιά το μεσημέρι της Τετάρτης, σημαίνοντας συναγερμό στην πυροσβεστική.

Από το πρώτο σήμα του 112, οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα, λόγω των τοξικών αερίων που εκλύθηκαν από τη φωτιά.

Δείτε επίσης: Κηφισιά: «Κλείστε τα παράθυρα και τις πόρτες» – Οι συστάσεις των ειδικών για τον τοξικό καπνό από τη φωτιά στο εργοστάσιο (Video)

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου, η οποία θα ερευνηθεί από πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής.

Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο PAL Παλαμίδης στην Κάτω Κηφισιά, στο οποίο ξέσπασε η μεγάλη φωτιά, είναι ιδιοκτησίας του Βασίλη Παλαμίδη, συζύγου της πρώην υπουργού, πνευμονολόγου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Μίνας Γκάγκα.

Κάτω Κηφισιά: Πώς ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο

Τρομακτική ήταν η στιγμή της έκρηξης που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/6) στο εργοστάσιο στην Κηφισιά.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 15:30 σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών και στη συνέχεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για φωτιά σε βιομηχανικό χώρο στην Κάτω Κηφισιά.

Στο σημείο επιχείρησε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής ενώ ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού περιμετρικά, για να μη περάσει η φωτιά στο ρέμα και πάει προς το νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες και 15 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμε ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, βοήθεια παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Οι συστάσεις των ειδικών για τον τοξικό καπνό

«Αυτό που προτείνω σε όλους είναι να κρατήσουμε κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες και σήμερα και όχι γιατί υπάρχει καύση, αλλά επειδή σε ένα τέτοιο συμβάν υπάρχει επιμόλυνση από τα σωματίδια της καύσης», επεσήμανε στην ΕΡΤ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης για τα τοξικά αέρια που εκλύθηκαν από τη φωτιά στο εργοστάσιο PAL με ανοξείδωτα προϊόντα στην Κάτω Κηφισιά.

«Όλες οι ουσίες αυτές σε ένα μεγάλο βαθμό έχουν καρκινογόνες ιδιότητες και θα έχουν μια επιβάρυνση. Θα πρέπει να φορέσουμε μάσκα και θα έλεγα ό,τι θα πρέπει να σταματήσουμε την εισροή του εξωτερικού αέρα στους εσωτερικούς χώρους», συμπλήρωσε καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.

«Σημαντικό είναι ο Δήμος Κηφισιάς, πέρα από την αστική προστασία, να παρέμβει με την έννοια του καθαρισμού από τη σκόνη, από τα σωματίδια με την πλύση των δρόμων απο τις υδροφόρες του Δήμου, έτσι ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα επαναφόρτισης των σωματιδίων καθώς η μέρα θα κινείται και θα υπάρχει μεγαλύτερη κυκλοφορία οχημάτων. Είναι προφανές, ότι τα παιδιά να μην παίξουν σήμερα στην περιοχή και αν βγουν εξώ να μην βάλουν το χέρι στο στόμα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Σύζυγος της Μίνας Γκάγκα ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου που καίγεται στην Κηφισιά

Κηφισιά: Eπικίνδυνη η ατμόσφαιρα από τους τοξικούς καπνούς – Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο εργοστάσιο PAL (Photos)

Κάτω Κηφισιά: Η πορεία του δηλητηριώδους καπνού – Ποιες περιοχές προβλέπεται να επηρεάσει

Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κηφισιά: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter