Κικίλιας: Αυστηρότερες ποινές για εμπρηστές, ξανά

Κικίλιας: Αυστηρότερες ποινές για εμπρηστές, ξανά

Αυστηροποίηση των ποινών σε εμπρηστές και μεγαλύτερα πρόστιμα, ακόμη και σε εκείνους που επιδεικνύουν «εγκληματική αμέλεια», αφήνοντας ακαθάριστους χώρους, προανήγγειλε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Τόνισε ότι ποινές θα είναι ανάλογες με αυτές που ισχύουν για όσους κακοποιούν ζώα.

Η προαναγγελία αυστηρότερων ποινών για κάποιο ποινικό αδίκημα είναι συνηθισμένη τακτική της ΝΔ, όταν θέλει να αποφύγει τις ευθύνες της. Για παράδειγμα, μετά το έγκλημα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, που πήρε τη ζωή 57 ανθρώπων, προανήγγειλε αυστηρότερες ποινές για την κλοπή και την κλεπταδοχή σιδηροδρομικών υλικών. Αν και δεν ήταν κάποια κλοπή η αιτία που δύο τρένα μπήκαν στην ίδια γραμμή με αντίθετες κατευθύνσεις.

«Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι η νέα σεζόν θα μας βρει διαφορετικά. Δηλαδή δεν είναι μόνο οι ποινές και τα πρόστιμα τα οποία θα δεκαπλασιαστούν και θα έχουν να κάνουν με τους εμπρηστές. Ανάλογες υποχρεώσεις έχει ένας πολίτης όταν από τον νόμο υποχρεούται να καθαρίσει το σπίτι του με τον περιβάλλοντα χώρο και αυτό δεν το κάνει», είπε ο κ. Κικίλιας.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν συλληφθεί πέντε άτομα για εμπρησμό σε Βοιωτία, Ηλεία, Ιωάννινα, Πέλλα και Μυτιλήνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter