Κικίλιας: Έως 20 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός των υγειονομικών – Μόνο για ιδιωτική χρήση το πιστοποιητικό

Κικίλιας: Έως 20 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός των υγειονομικών – Μόνο για ιδιωτική χρήση το πιστοποιητικό

Ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του εμβολιασμού των υγειονομικών μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του 2021, σημειώνοντας ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα χορηγείται μόνο για ιδιωτική χρήση.

Στην τελευταία ενημέρωση για το τρέχον έτος, ο Βασίλης Κικίλιας έκανε νέες εκκλήσεις για πιστή τήρηση των μέτρων και την Πρωτοχρονιά, διανθίζοντας την τοποθέτησή του με το γνωστό πλέον κυβερνητικό αφήγημα περί ατομικής ευθύνης. «Σας ζητάω από καρδιάς να σκεφτούμε τους δικούς μας ανθρώπους και τους υγειονομικούς», σημείωσε απευθυνόμενους στους πολίτες.

Παράλληλα, έκανε αναφορά και στη διαδικασία των εμβολιασμών, τονίζοντας ότι έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία 1.763 πολίτες εκ των οποίων 1.695 υγειονομικοί και 68 πολιτικοί, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στελέχη των σωμάτων ασφαλείας. Πάντως, ο ίδιος έκανε λόγο για… αστοχίες όσον αφορά τους εμβολιασμούς κυβερνητικών, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για τεράστια επιχείρηση», σε προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στις δέκα περιοχές της χώρας όπου βρίσκονται στο «κόκκινο» καθώς εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν οι Περιφέρειες Καλύμνου, Κοζανης Κιλκίς, Δυτικής Αττικής, Έβρου, Θάσου, Ξάνθης, Ροδόπης, Λέσβου και Φλώρινας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter