Κικίλιας για γραφεία ΠΟΥ στην Αθήνα: Μία ημέρα μετά τα 500 κρούσματα, είδε «τεράστια επιτυχία»

Κικίλιας για γραφεία ΠΟΥ στην Αθήνα: Μία ημέρα μετά τα 500 κρούσματα, είδε «τεράστια επιτυχία»

Τεράστια επιτυχία για τη χώρα χαρακτήρισε το νέο Γραφείο του ΠΟΥ στην Ελλάδα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, συμπληρώνοντας πως είναι πολύ μεγάλη αναγνώριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την προσπάθεια που έχει γίνει στη διαχείριση της πανδημίας!! Μάλιστα στα αίτια που εξηγούν την απόφαση αυτή προσέθεσε και τις “μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στην όλη αντιμετώπιση της κυβέρνησης σε θέματα δημόσιας υγείας”….

«Ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμφώνησε και έτσι το περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ για την ποιότητα της υγείας και την ασφάλεια των ασθενών θα εγκατασταθεί στην Αθήνα. Είναι μία τεράστια επιτυχία», ανέφερε χαραχτηριστικά.

Ωστόσο είναι ειρωνεία οι δηλώσεις και τα περί “τεράστιας επιτυχίας” του υπουργού Υγείας να γίνονται ακριβώς μια ημέρα μετά από όταν η  Ελλάδα έσπασε κάθε ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων καθώς χθες Παρασκευή ξεπεράσαμε τα 500, ενώ πολλές χιλιάδες νέα κρούσματα μετράμε μόνο τον Οκτώβριο. Κι όλα αυτά ως αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης, της παντελούς έλλειψης μέτρων και πρόνοιας για το τι συμβαίνει σε χώρους δουλειάς ή γηροκομεία αλλά και των ανύπαρκτων “χιλιάδων προσλήψεων” που μόνο στα λόγια ακούμε, αλλά οι υγειονομικοί δε τις βλέπουν στα δημόσια νοσοκομεία.  

Σχολιάζοντας την μερική σταθεροποίηση των κρουσμάτων στην Αττική, ο κ. Κικίλιας είπε ότι είναι εύθραυστη: «Προφανώς, όσο δυσκολεύουν οι καιρικές συνθήκες και προχωράμε προς τον χειμώνα, άρα όσο οι πολίτες μας κλείνονται περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους που δεν αερίζονται καλά, που ο συγχρωτισμός μεγαλώνει, δυσκολεύουν οι συνθήκες». 

Αναφερόμενος στον Γκ. Μαγιορκίνη που πριν από μερικές εβδομάδες είχε… καθαγιάσει την πολιτική των 25 μαθητών ανά τμήμα, επανέλαβε τα περί “έυθραστης σταθεροποίησης” στην Αττική και φυσικά δεν παρέλειψε να αναπαραγάγει για πολλοστή φορά ότι «έγκειται στη συμπεριφορά του καθενός μας το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο λεκανοπέδιο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter