Κικίλιας κατά Μητσοτάκη: Μην καπελώνετε τους νέους…

Κικίλιας κατά Μητσοτάκη: Μην καπελώνετε τους νέους…

Ο παραλογισμός της κυβέρνησης χτύπησε κόκκινο σήμερα στη Βουλή αφού μετά τα κοινωνικά δίκτυα που πήραν φωτιά ως αποτέλεσμα της κίνησης του Μητσοτάκη να δωροδοκήσει του νέους για να κάνουν το εμβόλιο, τα γαλάζια στελέχη έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους…

Έτσι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ζήτησε από την αντιπολίτευση να «μην καπελώνει τους νέους» αλλά να τους αφήσει να αποφασίσουν ελεύθερα στο ερώτημα του χρηματισμού…

«Μην καπελώνετε τους νέους. Αφήστε τους να αποφασίσουν από μόνοι τους. Ενθαρρύνουμε τους εμβολιασμούς με όλους τους δυνατούς και θεμιτούς τρόπους και δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν πίσω. Θέλουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μόνον που ξέχασε ότι το πρώτο καπέλωμα έγινε από τον πρωθυπουργό και πολιτικό του προϊστάμενου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιχείρησε να τους δελεάσει, κοινώς να τους αλλάξει την άποψη με την μέθοδο της «δωροδοκίας» αντί της πειθούς!

Μετά συνέχισε με ένα δακρύβρεχτο κείμενο για τους νέους «από 18 έως 25 ετών που (…) ενδεχομένως πρόκειται για την πιο αδικημένη κατηγορία πολιτών που χρειάστηκε να μείνουν στο σπίτι, σε μια εποχή που θα έπρεπε να μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους, να μπορούν να πηγαίνουν στις σχολές τους, να μπορούν να ερωτεύονται, να έχουν μια δουλειά, και η πανδημία τους κράτησε πίσω».

Και μετά αυτό το ξέσπασμα, ξεχνώντας πως οι ίδιοι τους είχαν στοχοποιήσει ως «επιπόλαιους» συνέχισε λέγοντας πως ψάχνουν να βρουν τρόπους να στηρίξουν τους νέους ανθρώπους.

Έλα που ό,τι και αν κάνουν αυτό που κάνουν είναι να αφαιρούν προνόμια, μέλλον, σπουδές, μισθούς και ευκαιρίες από όλες τις κατηγορίες των πολιτών, των νέων μη εξαιρουμένων.

Αλήθεια δεν ξέρει ακόμα πως «θα μπορούσαν» να στηρίξουν τους νέους;

Σίγουρα όχι με την ταξική κοινωνία, ούτε με αυξημένα ωράρια και 500-600 ευρώ μισθό… όταν δεν παίρνουν λιγότερα και μαύρα!

Και μην προβάλουν παραδείγματα ανά τον κόσμο, γιατί υπάρχουν και τα αντίστοιχα παραδείγματα με αύξηση μισθών, κοινωνικών καλύψεων, συλλογικών συμβάσεων και ευκαιριών…

Τελικά αυτό το «μην καπελώνετε τους νέους» έπρεπε να το πει στον πρωθυπουργό του, Κυριάκο Μητσοτάκη! 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter