Κικίλιας-κορονοϊός: «Αν χρειαστούν οριζόντια μέτρα σε Δήμους θα τα λάβουμε»

Κικίλιας-κορονοϊός: «Αν χρειαστούν οριζόντια μέτρα σε Δήμους θα τα λάβουμε»

Ελπίδες ότι όλα θα πάνε καλά με το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας το πρωί της Δευτέρας στο Open TV.

«Είμαστε υποχρεωμένοι και θέλουμε να προστατέψουμε τα παιδιά. Ευελπιστούμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Έχουμε δημιουργήσει task force» είπε αρχικά ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Ανάλογα με το αν είναι ένα κρούσμα ή όχι (σ.σ.: στα σχολεία), ο υπεύθυνος θα επικοινωνεί με την περιφερειακή εκπαίδευση και μετά με την task force Η υγεία των παιδιών είναι το πρώτο μέλημά μας» είπε ο υπυργός..

Εξήρε τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η κυβέρνηση για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού αναφέροντας ότι «η χώρα μας είναι 124η σε κρούσματα και 111η σε θανάτους Έχουμε πάει πολύ καλά μέχρι τώρα. Είναι ομαδική η προσπάθεια. Δεν λείπει το οργανωμένο κράτος από την προσπάθεια. Είναι μία πρόκληση το φθινόπωρο και ο χειμώνας».

Για το αν θα γίνονται τεστ στους εκπαιδευτικούς επεσήμανε: «Υπάρχει αλγόριθμος. Προτεραιότητα στα τεστ δίνεται σε όσους έχουν συμπτώματα. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους εκπαιδευτικούς. Ο ΕΟΔΥ αναλύει τα στοιχεία για να εφαρμόζει τοπικά μέτρα. Αν χρειαστούν οριζόντια μέτρα σε Δήμους, θα το κάνουμε. Εμπιστευτήκαμε και σεβαστήκαμε τους ειδικούς. Πρώτος εγώ και η οικογένειά μου τηρούμε τα μέτρα. Προφανώς και θα φορούσα μάσκα» είπε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών. Με τη μάσκα παίζουμε άμυνα απέναντι στον ιό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter