Κιλκίς: Δικαστήριο έκρινε συνταγματικό τον νόμο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού

Κιλκίς: Δικαστήριο έκρινε συνταγματικό τον νόμο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού

Συνταγματικό έκρινε δικαστήριο του Κιλκίς, σύμφωνα με το eidisis.gr, τον νόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων κατά του κορονοϊού, καθώς απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε εργαζόμενη στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Παιονίας.

Η εργαζόμενη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε προσφύγει κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κιλκίς, ζητώντας την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου επικαλούμενη αντισυνταγματικότητα.

Στην πρώτη προσωρινή απόφαση που εκδόθηκε πανελλαδικά, το Δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε τις αιτιάσεις της εργαζομένης για τις διατάξεις του νόμου, επισημαίνοντας: «… οι οποίες τέλος καμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν».

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Παιονίας εργάζονται κανονικά οι υπόλοιποι 16 υπάλληλοί του, που έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter