Κιλκίς: Ματαιώνεται η ετήσια εμποροπανήγυρη του δήμου λόγω της πανδημίας

Κιλκίς: Ματαιώνεται η ετήσια εμποροπανήγυρη του δήμου λόγω της πανδημίας

Τη ματαίωση της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Κιλκίς για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορονοϊού αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς.

Το Σώμα αποδέχθηκε την εισήγηση του αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης, Γιώργου Μπαλάσκα, ο οποίος σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, ανέφερε μια σειρά από επιχειρήματα για τη ματαίωση της εμποροπανήγυρης.

Μεταξύ αυτών ήταν η ελλειμματική εμβολιαστική κάλυψη η οποία ποσοστιαία βρίσκεται χαμηλότερα από το επιτρεπόμενο όριο (50%), ο συνεχής αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού, η αδυναμία διαχείρισης του όγκου των επισκεπτών, η πιθανή συμμετοχή εκθετών και από περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και η ανάγκη μείωσης του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού και διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Από τον δήμο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

«Τη ματαίωση της ετήσιας Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κιλκίς για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την επιθετική έκθεση του Covid – 19 αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στην τακτική του συνεδρίαση την Παρασκευή 20 Αυγούστου.

Το σώμα αποδέχθηκε την εισήγηση του Αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης Γιώργου Μπαλάσκα στην οποία εκτίθενται ως αποτρεπτικά επιχειρήματα για τη διοργάνωσή της:

– η ελλειμματική εμβολιαστική κάλυψη η οποία ποσοστιαία βρίσκεται χαμηλότερα από το επιτρεπόμενο όριο (50%).

– ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού σε συνάρτηση με τον συνωστισμό που δεν μπορεί να αποφευχθεί σε τέτοιες περιπτώσεις παρά τα όποια λαμβανόμενα μέτρα.

– η αδυναμία διαχείρισης του όγκου των επισκεπτών κυρίως κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.

– η πιθανή συμμετοχή εκθετών και από περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

– η ανάγκη μείωσης του κινδύνου μετάδοσης του Covid -19 και διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Το ίδιο σκεπτικό κυριάρχησε και στην ομόθυμη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που συνεδρίασε για το συγκεκριμένο θέμα ενώ πλειοψηφική ήταν η απόφαση της Κοινότητας Κιλκίς.

Ανάλογες οικονομικές – εμπορικές διοργανώσεις έχουν ακυρωθεί σε αρκετές περιοχές της Βορείου Ελλάδας».

Πηγή: Μαχητής Κιλκίς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter