Κιμ Γιονγκ Ουν: Απαγορεύει στις γυναίκες της Βόρειας Κορέας να έχουν το ίδιο όνομα με την κόρη του

Κιμ Γιονγκ Ουν: Απαγορεύει στις γυναίκες της Βόρειας Κορέας να έχουν το ίδιο όνομα με την κόρη του

Αίσθηση προκαλεί η είδηση πως την αποκλειστικότητα του ονόματός της θα κατέχει από εδώ και στο εξής η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν, Γιου Αε, καθώς καμία άλλη γυναίκα στη Βόρεια Κορέα δεν θα επιτρέπεται από εδώ και στο εξής να το χρησιμοποιεί.

Η αλλαγή συμβαίνει καθώς οι αρχές της Βόρειας Κορέας υποχρεώνουν, τις τελευταίες ημέρες, όσα κορίτσια και γυναίκες έχουν αυτό το όνομα να το αλλάξουν, σύμφωνα με το Radio Free Asia, στο πλαίσιο της κυβερνητικής απόφασης όσοι δεν είχαν «πατριωτικά ονόματα» να τα αλλάξουν, είτε οι ίδιοι είτε τα παιδιά τους.

Το πρακτορείο επικαλέστηκε δύο ανώνυμες πηγές -η μία ζει στη Βόρεια Πιονγκάν και η άλλη ζει στη Νότια Πιονγκάν- οι οποίες δήλωσαν ότι οι τοπικές κυβερνήσεις στις δύο πόλεις έδωσαν εντολή να αλλάξουν οι γυναίκες τα πιστοποιητικά γέννησής τους.

«Χθες, το υπουργείο Ασφάλειας, στην πόλη Τζέονγκτζου, κάλεσε τις γυναίκες με το όνομα «Γιου Αε» στο τμήμα καταγραφής κατοίκων προκειμένου να αλλάξουν όνομα, δήλωσε ένας από τους κατοίκους στο ρεπορτάζ του RFA την Παρασκευή.
Σημειώνεται επίσης πως ο Κιμ έχει απαγορεύσει από το 2014 στους πολίτες της Βόρειας Κορέας να φέρουν το όνομά του, υποχρεώνοντάς τους να αλλάξουν τα πιστοποιητικά γέννησής τους.
Πηγή: South China Morning Post, AFP
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter