Κιμ Γιόνγκ Ουν με Πούτιν στη Ρωσία εν μέσω προειδοποιήσεων της Ουάσιγκτον να μην ανταλλάξουν όπλα

Κιμ Γιόνγκ Ουν με Πούτιν στη Ρωσία εν μέσω προειδοποιήσεων της Ουάσιγκτον να μην ανταλλάξουν όπλα

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αφίχθη τη Δευτέρα στην Ρωσία με το ιδιωτικό του τρένο, υπό τους ήχους μιας στρατιωτικής μπάντας, για συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω προειδοποιήσεων της Ουάσιγκτον να μην ανταλλάξουν όπλα.

Ο Κιμ αναχώρησε από την Πιονγιάνγκ με προορισμό την Ρωσία την Κυριακή με το τεθωρακισμένο τρένο του, το οποίο είναι βαμμένο σε πράσινο χρώμα της ελιάς, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα της Βόρειας Κορέας, συνοδευόμενος από κορυφαίους αξιωματούχους της αμυντική βιομηχανίας και του στρατού.

Βίντεο που μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση δείχνει τον Κιμ ντυμένο με κοστούμι να κατεβαίνει χαμογελώντας από το τρένο σ’ ένα κόκκινο χαλί σ’έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην ρωσική Άπω Ανατολή όπου το υποδέχεται μια επίσημη αντιπροσωπεία. Μια στρατιωτική μπάντα που είχε παραταχθεί στην πλατφόρμα του σταθμού άρχισε να παιανίζει λίγο αργότερα.

Μία ρωσική πηγή που είναι γνώστης της επίσκεψης δήλωσε νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι ο Κιμ έφθασε το πρωί της Δευτέρας, αφήνοντας το τρένο του για να συναντήσει Ρώσους αξιωματούχους στο Χασάν, την κύρια σιδηροδρομική πύλη προς τη ρωσική Άπω Ανατολή, πριν συνεχίσει τη διαδρομή του.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Όλεγκ Κοζεμιάκο, κυβερνήτης της ανατολικής περιοχής Πριμόρσκι της Ρωσίας, δείχνει τον Κιμ, καθισμένο σε μια μεγάλη λευκή καρέκλα, να συνομιλεί με μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αλεξάντερ Καζλόφ, υπουργό φυσικών πόρων της Ρωσίας.

Ο Κοζεμιάκο δήλωσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία συζήτησε το ενδεχόμενο να δρομολογηθούν εφέτος κοινά τουριστικά προγράμματα και έργα στον τομέα της αγροτικής οικονομίας και εξέφρασε την ελπίδα για εμβάθυνση των οικονομικών δεσμών με την Πιονγιάνγκ.

Ο Κιμ ο οποίος δεν ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό, έχει πραγματοποιήσει μόλις επτά ταξίδια εκτός της χώρας του και έχει περάσει δύο φορές τα ενδοκορεατικά σύνορα στα 12 χρόνια της εξουσίας του. Τέσσερα από αυτά τα ταξίδια έγιναν στον κύριο πολιτικό σύμμαχο της Βόρειας Κορέας, την Κίνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter