Κίνα: 12,4 εκατ. άνθρωποι λιγότεροι υποφέρουν από φτώχεια το 2016

Κίνα: 12,4 εκατ. άνθρωποι λιγότεροι υποφέρουν από φτώχεια το 2016

Περίπου 12,4 εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν από τη φτώχεια το 2016, εν μέρει χάρη στο ποσό των 230 δισεκατομμυρίων γιούαν (33,5 δισεκ. δολαρίων) που διατέθηκε για να καταπολεμηθεί η ανέχεια, μετέδωσε αργά χθες Τρίτη το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία.

Η κυβέρνηση της Κίνας έχει διακηρύξει ότι στόχος της είναι να μειώνεται κάθε χρόνο κατά τουλάχιστον 10 εκατομμύρια πρόσωπα ο αριθμός των πολιτών της χώρας που ζουν στη φτώχεια –το όριο έχει τεθεί σε ένα ετήσιο εισόδημα 2.300 γιούαν– και να εξαλείψει οριστικά τη φτώχεια μέχρι το 2020.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έχει χαρακτηρίσει τον αγώνα για την εξάλειψη της φτώχειας «το πιο σημαντικό καθήκον» του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος και του έθνους.

Χρηματοοικονομικοί φορείς στην Κίνα προχώρησαν σε δανεισμό ύψους 818,1 δισεκ. γιούαν για να συμβάλουν στην προσπάθεια να μειωθεί η φτώχεια και οι ανείσπρακτες δανειακές οφειλές ανέρχονται πλέον σε 2,49 τρισεκ. γιούαν, σύμφωνα με το Νέα Κίνα. Περίπου 8,01 εκατ. νοικοκυριά εξασφάλισαν πρόσβαση σε μικροπιστώσεις συνολικής αξίας 283,3 δισεκ. γιούαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Σου Γκουοσιέ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της φτώχειας και την οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ότι θα διατεθεί ακόμη μεγαλύτερο ποσό φέτος για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Στο σημερινό της φύλλο, η εφημερίδα China Daily σημειώνει ότι στην Κίνα πάνω από 43,3 εκατ. άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν με εισοδήματα που δεν ξεπερνούν τα 2.300 γιούαν ετησίως.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter