Κίνα: 15 νεκροί – πάνω από 100 οι αγνοούμενοι (video-photos)

Κίνα: 15 νεκροί – πάνω από 100 οι αγνοούμενοι (video-photos)

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ανθρώπων κάτω από τα συντρίμμια και τη λάσπη

Στους 15 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στην κατολίσθηση που σημειώθηκε στην επαρχία Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, ενώ περίπου 100 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, μετέδωσαν κινεζικά ΜΜΕ.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στο χωριό Σίνμο στην κοινότητα Μαοσίν νωρίς το πρωί, αποτέλεσμα των κατακλυσμιαίων βροχών που έπληξαν την περιοχή. Συνολικά 62 σπίτια κι ένας δρόμος καταστράφηκαν.

Οι ομάδες διάσωσης έχουν ανασύρει τις σορούς 15 ανθρώπων από τα χαλάσματα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 6 νεκρούς. Τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία τα μέλη των ομάδων πρώτων βοηθειών μπόρεσαν να βγάλουν ζωντανούς 7 ανθρώπους.

Σχεδόν δύο χιλιάδες μέλη των υπηρεσιών διάσωσης συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας που συνεχίζονται για πάνω από 12 ώρες.

Ένα ζευγάρι και το μωρό τους ηλικίας 1 μηνός διασώθηκαν και νοσηλεύονται.

«Άλλαζα την πάνα του γιου μου. Τότε άκουσα έναν τεράστιο θόρυβο να έρχεται από πίσω. Το σπίτι τραντάχτηκε» περιέγραψε ο πατέρας Κιαο Ντασί στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε.

«Μας καταπλάκωσαν (όγκοι λάσπης). Βράχοι βρέθηκαν στο σαλόνι μας. Με τη σύζυγό μου, σκαρφαλώσαμε, πήραμε το μωρό μας και βγήκαμε» εξήγησε ο άνδρας, που παραμένει σε κατάσταση σοκ.

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έφθασαν στην περιοχή της τραγωδίας για να πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης, σύμφωνα με τις αρχές. Μεταξύ αυτών, αστυνομικοί, στρατιωτικοί, πολίτες και πυροσβέστες που ψάχνουν για ζωή στα χαλάσματα με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, όπως μεταδίδει το CCTV.

Αν και οι επιχειρήσεις συνεχίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, το έργο όσων συνδράμουν δυσχεραίνει ο ελλιπής φωτισμός, καθώς οι ομάδες διάσωσης διαθέτουν μονάχα κάποιους προβολείς, σύμφωνα με το CCTV. Την ίδια ώρα, οι εκσκαφείς που επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας για να απομακρύνουν τα χαλάσματα σταμάτησαν για τη νύχτα, είπε δημοσιογράφος του δικτύου.

Οι προσπάθειες εκτυλίσσονται σε δύσκολες συνθήκες. Μια δυσκολία έγκειται στο ότι τα θύματα καταπλακώθηκαν κάτω από «πολλούς δεκάδες τόνους βράχων και πετρών» ήταν η εκτίμηση που διατύπωσε ο Τσεν Τιεμπό, επικεφαλής της στρατιωτικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι βροχές που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να προκάλεσαν την κατολίσθηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter