Κίνα: Εκατοντάδες τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης λόγω κορονοϊού

Κίνα: Εκατοντάδες τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης λόγω κορονοϊού

Η γραμμή ψυχολογικής στήριξης για τον κορονoϊό άνοιξε στο Πεκίνο.

Φοιτητές, καθηγητές και απλοί πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν ζητώντας βοήθεια για να διαχειριστούν ψυχολογικά θέματα που σχετίζονται με την επιδημία, σύμφωνα με το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα του Πεκίνου, το Beijing Normal University, που ξεκίνησε να παρέχει χθες τις υπηρεσίες αυτές.

Το υπουργείο Παιδείας χαιρέτισε την κίνηση αυτή και ζήτησε να παρέχονται περισσότερες τέτοιες συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου σε όλη τη χώρα.

Οι εκπαιδευτικοί φορείς κάθε περιοχής θα πρέπει να επιλέξουν ένα τοπικό πανεπιστήμιο, που έχει το καλύτερο επίπεδο σπουδών ψυχολογίας, προκειμένου να αρχίσουν να προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες, ανέφερε το υπουργείο.

Ψυχολογική στήριξη από τον κορονοϊό

Η επιδημία, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 106 άτομα, δημιουργεί έντονη ψυχολογική πίεση σε πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα σε όσους εργάζονται στις υπηρεσίες υγείας.

Ο Τζιάο Γιαχούι, αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγείας νιώθουν έντονο στρες διότι ο ιός είναι ιδιαίτερα μολυσματικός και ο κόσμος δεν γνωρίζει πολλά γι’ αυτόν.

«Θα τους προσφέρουμε ψυχολογική στήριξη, θα ενισχύσουμε την προστασία τους και θα καλύψουμε καλύτερα τις ανάγκες τους», δήλωσε ο Τζιάο σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter