Κίνα: Έκλεισαν ιστοσελίδες

Κίνα: Έκλεισαν ιστοσελίδες

Το παράδειγμα του Ερντογάν φαίνεται ότι ακολουθούν και στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Στην Κίνα οι αρχές σταμάτησαν τη λειτουργία χιλιάδων ιστοσελίδων για διαμοιρασμό ερωτικού ή χυδαίου υλικού από τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία κατά της πορνογραφίας και των παράνομων εκδόσεων την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, από τη συγκεκριμένη υπηρεσία, 2.500 ιστοσελίδες διώχθηκαν ή έκλεισαν και πάνω από τρία εκατομμύρια «βλαβερά» posts διεγράφησαν μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών μέχρι τον Δεκέμβριο, σε μια προσπάθεια «εξαγνισμού» του Ίντερνετ στην Κίνα και προστασίας των νέων.

Η κυβέρνηση κλιμακώνει τον έλεγχό της πάνω στον κινεζικό κυβερνοχώρο τους τελευταίους μήνες, θέτοντας νέους περιορισμούς ειδικά πάνω στη γρήγορα αναπτυσσόμενη βιομηχανία live streaming, καθώς η επίσημη προσέγγισή της πάνω σε αυτό που θεωρείται πρόστυχο ή αισχρό περιεχόμενο είναι αυτή της «μηδενικής ανοχής». Σε επεμβάσεις του παρελθόντος είχαν κλείσει δεκάδες χιλιάδες ιστοσελίδες μέσα σε διάστημα ενός έτους. Επίσης, σύμφωνα με το Xinhua, έκλεισαν δύο δημοφιλείς ενημερωτικές ιστοσελίδες, λόγω διασποράς «παράνομου υλικού».

Πέρα από το live-streaming, η υπηρεσία συνεργάστηκε με τα υπουργεία Δημοσίας Ασφαλείας, Βιομηχανίας και Πληροφορικής, καθώς και την αρμόδια αρχή κυβερνοχώρου, για να στοχευθούν υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud, εφαρμογές chat και «χυδαία» βίντεο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας, οι πλατφόρμες social media έχουν καταστεί εργαλείο – κλειδί για τη διασπορά παράνομου υλικού και πλατφόρμες πληρωμών όπως το Alipay και το WeChat Pay έχουν επιτρέψει σε μεμονωμένα άτομα να βγάλουν μεγάλα κέρδη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter