Κίνα: Εκπαιδευτές βασανίζουν λευκή τίγρη σε τσίρκο (Video & Photos)

Κίνα: Εκπαιδευτές βασανίζουν λευκή τίγρη σε τσίρκο (Video & Photos)

Το γύρο του κόσμου κάνει βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο μια οργάνωση προστασίας ζώων στο Πεκίνο και δείχνει εκπαιδευτές σε τσίρκο του «Hangzhou Safari Park» να χτυπούν με αιχμηρά κοντάρια μία λευκή τίγρη, προκειμένου να εκτελέσει κάποια κόλπα προς τέρψιν του κοινού. Σε κάποια πλάνα, το δύστυχο ζώο φαίνεται να αιμορραγεί στο πρόσωπο.

Το βίντεο έχουν δει μέχρι στιγμής 24 εκατομμύρια άνθρωποι. Δεκάδες φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και απλοί πολίτες αντέδρασαν, κατηγορώντας πάρκο και εκπαιδευτές ως απάνθρωπους, βάρβαρους και άκαρδους. 

Ωστόσο, η διεύθυνση του πάρκου, που είναι ένα από τα πιο μεγάλα και διάσημα στην Κίνα, αρνείται τις καταγγελίες και παρά τα όσα δείχνει το βίντεο, επιμένει ότι οι υπάλληλοί του ακολουθούν τη δέουσα πρακτική εκπαίδευσης. Εκπρόσωπός του μάλιστα, δήλωσε ότι έγινε έρευνα και δε διαπιστώθηκε τίποτε το μεμπτόν.

Σύμφωνα με τη WWF, η λευκή τίγρης που αποτελεί υποκατηγορία της τίγρη της Βεγγάλης, είναι είδος προς εξαφάνιση. Δυστυχώς, λόγω του λευκού χρώματος και των ιδιαίτερων σχεδίων στο τρίχωμά της, είναι από τα ζώα που προτιμώνται σε χώρους όπως ζωολογικά πάρκα και τσίρκο.

https://www.youtube.com/watch?v=nOv6gw1GVmo

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter