Κίνα: Εκτελέστηκε νηπιαγωγός που δηλητηρίασε 25 παιδιά – Νεκρό το ένα

Κίνα: Εκτελέστηκε νηπιαγωγός που δηλητηρίασε 25 παιδιά – Νεκρό το ένα

Σε θανατική ποινή οδηγήθηκε αυτήν την εβδομάδα μια νηπιαγωγός στην κεντρική Κίνα, οι πράξεις της οποίας είχαν σοκάρει, καθώς δηλητηρίασε 15 παιδιά, ένα εκ των οποίων ξεψύχησε. Όλα έγιναν όταν πριν από τέσσερα χρόνια η εν λόγω νηπιαγωγός έβαζε νιτρικό νάτριο στον χυλό που έτρωγαν τα παιδιά.

Η 39χρονη Γουάνγκ Γιουν είχε ασκήσει έφεση ανεπιτυχώς κατά της απόφασης του Σεπτεμβρίου 2020 του δικαστηρίου της πόλης Σιαοτζούο στην επαρχία Χενάν. Την Τρίτη το ίδιο δικαστήριο επιβεβαίωσε την ταυτότητα της Γουάνγκ, την συνόδευσε στον χώρο εκτέλεσής της και εκτέλεσε την απόφαση, αναφέρει ανακοίνωση του δικαστηρίου, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Δηλητηρίαζε τον χυλό που έτρωγαν τα παιδιά

Τον Μάρτιο του 2019 η Γουάνγκ προμηθεύτηκε ποσότητα νιτρικού νατρίου μετά την εμπλοκή της σε διένεξη με μια άλλη νηπιαγωγό. Το επόμενο πρωί το πρόσθεσε στον «χυλό των οκτώ θησαυρών» των παιδιών, όπως είπε το δικαστήριο, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ο «χυλός των οκτώ θησαυρών» είναι ένας χυλός με γλυκιά γεύση και βάση το ρύζι, πολύ δημοφιλής στην Κίνα. Τον Ιανουάριο του 2020, ένα από τα παιδιά κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια μετά τη δηλητηρίασή του. Μικρότερα προβλήματα υγείας υπέστησαν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, άλλα 24 παιδιά.

25χρονος επιτέθηκε σε νηπιαγωγείο σκοτώνοντας έξι ανθρώπους

Η υπόθεση της Γουάνγκ είναι μια από τις πολλές υποθέσεις ανθρωποκτονιών ή βίας που εκδηλώνονται σε κινεζικά νηπιαγωγεία τα τελευταία χρόνια. Ένας 25χρονος θεωρείται ύποπτος ότι εξαπέλυσε επίθεση σε νηπιαγωγείο της κινεζικής επαρχίας Γκουανγκντόνγκ τη Δευτέρα σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν προκαλώντας έτσι τεράστια ανησυχία για την βία εναντίον παιδιών σε σχολεία. Η Κίνα εκτελεί χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, πολύ περισσότερους από όποια άλλη χώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Αμνηστίας.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter