Κίνα: Ενίσχυσε τη ρευστότητα με 85 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα μήνα!

Πάνω από 590,3 δισεκ. γιουάν (περίπου 85,6 δισεκ. δολάρια) διοχέτευσε η κινεζική κεντρική τράπεζα (PBOC) στην αγορά τον Απρίλιο, μέσω πολλαπλών διαύλων, όπως ανακοίνωσε.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι διέθεσε 495,5 δισεκ. γιουάν μέσω της μεσοπρόθεσμης δανειακής διευκόλυνσης (MLF) για να διατηρηθεί η ρευστότητα κατά βάση σταθερή. Οι συναλλαγές αυτές περιλαμβάνουν δάνεια 128 δισεκ. γιουάν που θα λήξουν σε έξι μήνες και δάνεια 367,5 δισεκ. ευρώ που θα ωριμάσουν σε ένα έτος, αυξάνοντας το συνολικό ανεξόφλητο υπόλοιπο των δανείων MLF στα 4,1 τρισεκ. γιουάν στο τέλος Απριλίου.

Τα επιτόκια ορίσθηκαν σε 3,05% για τα εξάμηνα δάνεια και 3,2% για τα ετήσια. Τα δάνεια MLF καθιερώθηκαν το 2014, για να βοηθηθούν οι εμπορικές τράπεζες και οι τράπεζες ειδικού σκοπού να διατηρούν τη ρευστότητά τους με δανεισμό από την κεντρική τράπεζα έναντι προσκόμισης χρεογράφων ως ενέχυρων.

Εκτός από τα μεσοπρόθεσμα δάνεια, η κεντρική τράπεζα χρησιμοποίησε και τις πάγιες δανειακές διευκολύνσεις (SLF) τον περασμένο μήνα. Συνολικά, δόθηκαν 10,89 δισεκ. ευρώ σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τον Απρίλιο μέσω SLF για την κάλυψη προσωρινής ζήτησης ρευστότητας. Επιπλέον, η κεντρική τράπεζα διοχέτευσε 83,9 δισεκ. γιουάν μέσω συμπληρωματικού δανεισμού (PSL) στις τράπεζες China Development Bank, Agricultural Bank of China και Export-Import Bank of China.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.