Κίνα: Εντοπίστηκε νέα γρίπη των χοίρων, επικίνδυνη για πανδημία

Κίνα: Εντοπίστηκε νέα γρίπη των χοίρων, επικίνδυνη για πανδημία

Ένα νέο στέλεχος της γρίπης που έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε πανδημία εντοπίστηκε πρόσφατα στην Κίνα από επιστήμονες και όπως αναφέρουν μεταφέρεται από χοίρους αλλά μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το BBC, οι επιστήμονες ανησυχούν ότι θα μπορούσε να μεταλλαχθεί περαιτέρω ώστε να εξαπλωθεί εύκολα από άτομο σε άτομο και να προκαλέσει παγκόσμιο ξέσπασμα.

Αν και δεν είναι άμεσο πρόβλημα, λένε, έχει «όλα τα χαρακτηριστικά» ότι είναι ιδιαίτερα προσαρμοσμένο για να μολύνει ανθρώπους και χρειάζεται στενή παρακολούθηση.

Καθώς είναι νέο στέλεχος γρίπης, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν μικρή ή καθόλου ανοσία στον ιό.

Οι επιστήμονες γράφουν στο περιοδικό Proceedings της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών ότι τα μέτρα για τον έλεγχο του ιού στους χοίρους και η στενή παρακολούθηση των εργαζομένων στη βιομηχανία χοίρων πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα.

Η τελευταία πανδημική γρίπη που αντιμετώπισε ο κόσμος – η γρίπη των χοίρων του 2009 που ξεκίνησε στο Μεξικό – ήταν λιγότερο θανατηφόρα από ό, τι αρχικά φοβόταν η επιστημονική κοινότητα, κυρίως επειδή πολλοί ηλικιωμένοι είχαν κάποια ανοσία σε αυτό, πιθανώς λόγω της ομοιότητάς του με άλλους ιούς της γρίπης που είχαν κυκλοφορήσει χρόνια πριν.

Αυτός ο ιός, που ονομάζεται A / H1N1pdm09 καλύπτεται τώρα από το ετήσιο εμβόλιο γρίπης για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι προστατεύονται.

Το νέο στέλεχος της γρίπης που έχει εντοπιστεί στην Κίνα είναι παρόμοιο με τη γρίπη των χοίρων του 2009, αλλά έχει κάποιες νέες αλλαγές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποτελέσει μεγάλη απειλή, αλλά ο καθηγητής Kin-Chow Chang και οι συνάδελφοί του που το μελετούν λένε ότι πρέπει να το παρακολουθούμε.

Ο ιός, τον οποίο οι ερευνητές αποκαλούν G4 EA H1N1, μπορεί να αναπτυχθεί και να πολλαπλασιαστεί στα κύτταρα που ευθυγραμμίζονται με τους ανθρώπινους αεραγωγούς.

Βρήκαν στοιχεία για πρόσφατη μόλυνση σε άτομα που εργάζονταν σε σφαγεία και στη βιομηχανία χοίρων στην Κίνα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian, περισσότεροι από ένας στους 10 εργαζόμενους στη βιομηχανία χοίρων έχουν ήδη μολυνθεί, σύμφωνα με τεστ αντισωμάτων που έδειξαν έκθεση στον ιό. Τα τεστ έδειξαν επίσης ότι το 4,4% του γενικού πληθυσμού φαίνεται επίσης να έχει εκτεθεί στον νέο αυτό ιό.

Τα υπάρχοντα εμβόλια γρίπης δεν φαίνεται να προστατεύουν από αυτό, αν και θα μπορούσαν να προσαρμοστούν για να το κάνουν αν χρειαστεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter