Κίνα: Επενδύσεις στην Ελλάδα ψάχνει η State Grid

Κίνα: Επενδύσεις στην Ελλάδα ψάχνει η State Grid

Με τους επικεφαλής του ενεργειακού κολοσσού της Κίνας, State Grid συναντήθηκε την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας, στο Πεκίνο.

Οι δυο πλευρές εξέτασαν τις δυνατότητες για την πορεία του ΑΔΜΗΕ, καθώς ο κινεζικός ενεργειακός κολοσσός συνιστά στρατηγικό επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ από το Δεκέμβριο του 2016.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν σειρά από στρατηγικά επενδυτικά σχέδια, για τα οποία η εταιρεία επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα δίκτυα καθώς και η διασύνδεση των νήσων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο σχέδιο EuroAsia Interconnector, το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα ενώνει ενεργειακά Κρήτη, Κύπρο, και Ισραήλ. Η κινεζική πλευρά, μέσω της συμμετοχής της στον ΑΔΜΗΕ, και το ρόλο που θα έχει αυτός στο συνολικό σχέδιο εξετάζει τρόπους ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ένα σπουδαίο έργο για την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Κομισιόν ενέκρινε τη συμφωνία απόκτησης του 24% του ΑΔΜΗΕ αντί 320 εκατ. ευρώ από την State Grid.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter