Κίνα, Γαλλία και Γερμανία υπέρ του διαλόγου για την Ουκρανία, κατάπαυσης του πυρός και ανθρωπιστικών διαδρόμων

Κίνα, Γαλλία και Γερμανία υπέρ του διαλόγου για την Ουκρανία, κατάπαυσης του πυρός και ανθρωπιστικών διαδρόμων

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς, εξέφρασε την υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες της Γαλλίας και της Γερμανίας για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από τον ΟΗΕ. Επίσης υπογράμμισε την σημασία που έχει ο σεβασμός της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας κάθε χώρας εκφράζοντας παράλληλα την λύπη του για τις τελευταίες εξελίξεις.

Αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, επισημαίνοντας ότι τόσο ο Γάλλος πρόεδρος όσο και ο Γερμανός καγκελάριος, αφού εξέφρασαν την μεγάλη ανησυχία τους για τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, υπογράμμισαν στον πρόεδρο Σι τη σημασία που έχουν οι οικονομικές κυρώσεις στην προοπτική εξεύρεσης μίας διπλωματικής λύσης στο ουκρανικό.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι τρεις πολιτικοί ιθύνοντες συμφώνησαν να έχουν στενές επαφές το επόμενο διάστημα επί διαφόρων θεμάτων όπως το ζήτημα του Ιράν και οι σχέσεις ΕΕ Κίνας, όπου όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται θα πρέπει να υπάρξουν εποικοδομητικές συζητήσεις που θα αφορούν όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θεωρούνται δύσκολα.

Τι αναφέρει το Βερολίνο

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συμφώνησαν σήμερα να υποστηρίξουν συνομιλίες που αποσκοπούν σε μια διπλωματική λύση στην ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Ο καγκελάριος Σολτς, ο πρόεδρος Μακρόν και ο πρόεδρος Σι συμφώνησαν να υποστηρίξουν πλήρως συνομιλίες που αποσκοπούν σε μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση», αναφέρεται στη δήλωση του εκπροσώπου μετά τη τηλεδιάσκεψη που είχαν οι τρεις άνδρες.

«Οι τρεις αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων τάχθηκαν υπέρ της ανθρωπιστικής αρωγής και πρόσβασης στις περιοχές των συγκρούσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών θα διεξαγάγουν στενές διαβουλεύσεις προκειμένου να συντονίσουν περαιτέρω προσπάθειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter