Κίνα για Τραμπ: Τα μηνύματά του στο twitter είναι από κάποιο εναλλακτικό σύμπαν

Κίνα για Τραμπ: Τα μηνύματά του στο twitter είναι από κάποιο εναλλακτικό σύμπαν

Ο ισχυρισμός του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η Κίνα βρισκόταν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στον εξυπηρετητή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές το 2016, της Χίλαρι Κλίντον, εντάσσεται σε μια προσπάθεια από πλευράς του να μετατρέψει το Πεκίνο σε «αποδιοπομπαίο τράγο», γράφει στο κύριο άρθρο της η Ημερησία της Κίνας.

Το άρθρο αυτό, σε πολύ οξύ τόνο, καταφέρεται εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως για οποιονδήποτε «νοήμονα άνθρωπο», υπάρχουν «ελάχιστα πιο ανησυχητικά πράγματα από τις αναρτήσεις του προέδρου των ΗΠΑ στο Twitter, καθώς αρχικά μοιάζουν να έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αλλά κατόπιν πολύ γρήγορα μετατρέπονται σε μηνύματα από κάποιο εναλλακτικό σύμπαν».

Ο Τραμπ υποστήριξε σε μηνύματά του που ανήρτησε την Τετάρτη πως η Κίνα βρισκόταν πίσω από την κυβερνοεπίθεση του 2016 με την οποία υπεκλάπησαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον. Δεν έδωσε λεπτομέρειες, ούτε παρουσίασε κάποιο στοιχείο που να το τεκμηριώνει.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας απέρριψε τον ισχυρισμό του Τραμπ. Το κύριο άρθρο της Ημερησίας της Κίνας κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι «σπιλώνει την εικόνα της Κίνας διότι χρειάζεται απελπισμένα έναν αποδιοπομπαίο τράγο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών, προκειμένου να εκτρέψει την προσοχή από τα προβλήματα στον Λευκό Οίκο στα οποία έχει βαλτώσει».

Το τελευταίο διάστημα, κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας τηρούν ολοένα πιο επιθετική στάση έναντι του Τραμπ, καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έχουν εμπλακεί σε έναν όλο και πιο ευρύ και πικρό εμπορικό πόλεμο. Η γραμμή αυτή αντανακλά μια πολύ διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, όταν οι επικρίσεις των κινεζικών ΜΜΕ εστιάζονταν στις πολιτικές της Ουάσινγκτον, όχι σε στελέχη της κυβέρνησης ή στο πρόσωπο του Αμερικανού προέδρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter