Κίνα: Ισόβια κάθειρξη για δωροδοκία

Κινεζικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τον πρώην αντιπρόεδρο του Ανώτατου Λαϊκού Δικαστηρίου (Supreme People's Court, SPC) Σι Σιαομίνγκ, σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία της δωροδοκίας.

Το δευτεροβάθμιο ενδιάμεσο λαϊκό δικαστήριο του δήμου Τιαντζίν, στη βόρεια Κίνα, ανακοίνωσε την απόφαση αυτή και στέρησε, επίσης ισόβια, τα πολιτικά δικαιώματα από τον Σι. Όλη η προσωπική περιουσία και ο πλούτος του θα κατασχεθούν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο Σι εκμεταλλευόταν, από το 1996 έως το 2015, διάφορες επίσημες θέσεις που κατείχε στο SPC για να κάνει χάρες σε φορείς και άτομα κατά τον χειρισμό υποθέσεων και εγγραφών εταιρειών στο χρηματιστήριο, αποδεχόμενος μίζες αξίας 114,6 εκατ. γιουάν (περίπου 16,63 εκατ. δολαρίων) είτε προσωπικά είτε μέσω της οικογένειάς του. 

Ο Σι αποδέχθηκε την ετυμηγορία, σύμφωνα με το δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.