Κίνα: Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην επαρχία Γκανσού – Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί (Videos)

Κίνα: Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην επαρχία Γκανσού – Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί (Videos)

Σείστηκε από τα ρίχτερ η Κίνα. Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (τοπική ώρα) στην επαρχία Γκανσού, αφήνοντας πίσω της περισσότερους από 100 νεκρούς.

Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στην επαρχία εξαιτίας του σεισμού, σύμφωνα με την κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV, που επικαλέστηκε την διεύθυνση επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης της επαρχίας.

Σύμφωνα με το δίκτυο CCTV, άλλοι 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν στην πόλη Χαϊντόνγκ, στη γειτονική επαρχία Τσινγκάι.

Εκτεταμένες ζημιές

Ο σεισμός, ισχύος 5,9 βαθμών σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, ιδίως την κατάρρευση σπιτιών, ωθώντας κατοίκους να βγουν έντρομοι στους δρόμους, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ να δίνει εντολή να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να σωθούν ζωές.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε κοντά στα σύνορα της επαρχίας Γκανσού και της επαρχίας Τσινγκάι.

Σε βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται συντρίμμια κτιρίων και σοβαρές υλικές ζημιές σε άλλα.

Η ύδρευση και η ηλεκτροδότηση διακόπηκαν σε κάποια χωριά, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter