Κίνα: Καταστροφικός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην επαρχία Σετσουάν – Χάος και πανικός μετά τη δόνηση (Video)

Κίνα: Καταστροφικός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην επαρχία Σετσουάν – Χάος και πανικός μετά τη δόνηση (Video)

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών που συγκλόνισε την Τρίτη την επαρχία Σετσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 7 ανθρώπους, όμως οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να ανέλθει ακόμη και έως τους 100 και οι τραυματίες σε χιλιάδες.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 60 τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών 30 που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Όμως η Εθνική Επιτροπή για την αντιμετώπιση των καταστροφών διατύπωσε την εκτίμηση ότι 100 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί από τη σεισμική δόνηση, ένας αριθμός που βασίζεται στην απογραφή του πληθυσμού που έγινε το 2010 σε αυτήν την ορεινή περιοχή.

Χιλιάδες άνθρωποι ενδέχεται να έχουν τραυματιστεί, συμπλήρωσε η Επιτροπή σε ένα δελτίο τύπου που ανήρτησε στον ιστότοπό της, την ώρα που 130.000 κατοικίες υπέστησαν ζημιές.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 21.20 τοπική ώρα (16.20 ώρα Ελλάδας) σε μια απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Σετσουάν, σε κοντινή απόσταση από την περιοχή όπου μια δόνηση μεγέθους 8 βαθμών είχε ως αποτέλεσμα 87.000 νεκρούς και αγνοούμενους το 2008, επισήμανε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση 284 χιλιομέτρων βόρεια της πρωτεύουσας Τσενγκντού, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το USGS.

Η περιοχή που επλήγη από το σεισμό περιλαμβάνει τον εθνικό δρυμό Τζιουζιάιγκου. Αυτή η περιοχή αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Τουλάχιστον ένας τουρίστας σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν, έγραψε η Λαϊκή Ημερησία, την ώρα που περίπου άλλοι 100 παραμένουν παγιδευμένοι στον εθνικό δρυμό, έπειτα από κατολίσθηση, χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θανάτους ή τραυματισμούς μεταξύ αυτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της επαρχίας Σετσουάν Τσεν Ουέιντε δήλωσε ότι δεν έχει διευκρινιστεί έως τώρα τι τους συνέβη, εάν έχουν καταπλακωθεί ή έχουν παγιδευτεί στον κατεστραμμένο δρόμο.

Περισσότεροι από 38.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν σήμερα τον εθνικό δρυμό, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

https://twitter.com/TrumpTrain45Pac/status/894970351393808384

Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική υπηρεσία της Σετσουάν γνωστοποίησε ότι ο χώρος υποδοχής σε ένα ξενοδοχείο κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να παγιδευτούν άνθρωποι στα χαλάσματα, όμως 2.800 άνθρωποι έχουν ήδη απομακρυνθεί με ασφάλεια από το κτίριο.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι άλλος ένας τουρίστας ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια σε μια άλλη περιοχή του Τζιουζιάιγκου.

Η ιδιοκτήτρια εστιατορίου Τανγκ Σεσένγκ εγκατέλειψε άρον-άρον το κατάστημα της στο Τζιουζιάιγκου μόλις ένιωσε το έδαφος να σείεται.

«Ήταν σαν το 2008 στο Τζιουζιάιγκου, όταν σημειώθηκε ο μεγάλος σεισμός, επομένως γνωρίζω πως ήταν. Αυτή η σεισμική δόνηση φαινόταν ισχυρότερη» περιέγραψε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι κάτοικοι της περιοχής έτρεξαν μακριά από τα σπίτια τους και κατέφυγαν σε πάρκα της πόλης, ή στα οχήματά τους, μακριά από τα ψηλά κτίρια, καθώς φοβόντουσαν ότι θα καταρρεύσουν, σύμφωνα με την ίδια.

Κατοικίες καταστράφηκαν και οι αρχές κινητοποίησαν τους νέους για να βοηθήσουν τους κατοίκους να απομακρυνθούν, δήλωσε στο πρακτορείο Νέα Κίνα αξιωματούχος του εθνικού δρυμού.

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται άνθρωποι να έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους, με όγκους συντριμμιών να τους περιβάλλουν.

Περισσότεροι από 600 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, σύμφωνα με τη Λαϊκή Ημερησία.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και καταγράφει τον πανικό που επικράτησε τα πρώτα λεπτά μετά τη μεγάλη σεισμική δόνηση. Όπως φαίνεται στο βίντεο, άνθρωποι τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση πανικόβλητοι ενώ υψώνεται σκόνη από τα συντρίμμια κτηρίων που κατέρρευσαν. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter