Κίνα: Κινούνται διαδικασίες πτώχευσης για την Evergrande καθώς δεν αποπλήρωσε χρέη της

Κίνα: Κινούνται διαδικασίες πτώχευσης για την Evergrande καθώς δεν αποπλήρωσε χρέη της

Ο κινεζικός κολοσσός Evergrande φέρεται να μην έχει αποπληρώσει χρέη που έληγαν σήμερα Τετάρτη. H εκ νέου αθέτηση πληρωμών τόκων προς διεθνείς επενδυτές πλέον φέρνει τον όμιλο ανάπτυξης ακινήτων στο παρά 1′ της χρεοκοπίας καθώς σήμερα έληγε και η περίοδος χάριτος των 30 ημερών που είχε στην διάθεσή της.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters ορισμένοι κάτοχοι ομολόγων δεν είχαν λάβει μετά το κλείσιμο των ασιατικών αγορών πληρωμές κουπονιών

Εξάλλου όπως μεταδίδει το DPA o όμιλος DMSA (Deutsche Marktscreening Agentur), o οποίος είχε επενδύσει σε ομόλογα της κινεζικής εταιρείας, ανακοίνωσε ότι δεν είχε λάβει πληρωμές τόκων148 εκατ. δολαρίων μέχρι και την λήξη του dead line O- γερμανικών συμφερόντων- όμιλος ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη διαδικασία πτώχευσης κατά της κινεζικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Evergrande τον Σεπτέμβριο είχε αθετήσει ακόμα δύο πληρωμές τόκων για ομόλογα, των οποίων η περίοδος χάριτος έληξε μέσα στον Οκτώβριο, χωρίς ωστόσο να κηρυχθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας καθώς όπως ανέφεραν μέσα ενημέρωσης από την Κίνα κατάφερε τελικά να αποπληρώσει τους τόκους.

Σύμφωνα με το Reuters, η Evergrande αποτελεί την πιο υπερχρεωμένη εταιρεία στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων παγκοσμίως, καθώς αντιμετωπίζει υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 19 δισ. αφορούν σε ομόλογα που κατέχουν διεθνείς επενδυτές.

Να σημειωθεί ότι το κραχ του real estate στην Κίνα οδήγησε την αμερικανική Fed να προειδοποιεί ανοιχτά, για πρώτη φορά, για κίνδυνο διάχυσης της κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter