Κίνα- κορονοϊός: Περίπου 1400 κρούσματα και 41 νεκροί – «Σοβαρή κατάσταση» εκτιμά ο Σι Τζινπινγκ

Κίνα- κορονοϊός: Περίπου 1400 κρούσματα και 41 νεκροί – «Σοβαρή κατάσταση» εκτιμά ο Σι Τζινπινγκ

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι έχουν καταγραφεί 1.372 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονoϊού σε ολόκληρη τη χώρα με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει στάσιμος, στους 41 έως τις 6 το απόγευμα τοπική ώρα (12.00 ώρα Ελλάδας) σήμερα, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Πάντως ελπιδοφόρα είναι η είδηση ότι τριάντα εννέα άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο, μεταδίδει το CCTV.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η χώρα του βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κατάσταση, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με μέλη του πολιτικού γραφείου του, προκειμένου να συζητήσουν μέτρα που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση.

Η χώρα αντιμετωπίζει μια «σοβαρή κατάσταση», όπου ο κορονoϊός «επιταχύνει την εξάπλωσή του», είπε ο Σι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που διεξήχθη ανήμερα της εορτής της κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Αναστολή όλων των εκδρομών 

Η Κίνα αποφάσισε να αναστείλει όλες τις οργανωμένες εκδρομές, στο εσωτερικό και σε άλλες χώρες, από την 27η Ιανουαρίου, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, καθώς η χώρα προσπαθεί να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, τα κινεζικά ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν θα μπορούν να κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία ούτε να πουλάνε οργανωμένα ομαδικά ταξίδια, διευκρινίζει το CCTV.

Πολλά κρούσματα που καταγράφηκαν στην Ασία και τον Ειρηνικό, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ αποδίδονται τις τελευταίες ημέρες σε πρόσωπα που ταξίδεψαν από την Κίνα.

Το Κρατικό Συμβούλιο Ενημέρωσης της Κίνας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για την επιδημία του κορονοϊού αύριο Κυριακή στις 15.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter