Κίνα-κορονοϊός: Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων εν μέσω διαδηλώσεων

Κίνα-κορονοϊός: Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων εν μέσω διαδηλώσεων

Στην χαλάρωση των σκληρών μέτρων κατά της πανδημίας προσανατολίζεται η Κίνα μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των πολιτών τις τελευταίες μέρες ενάντια στα πολύμηνα lockdown που επέβαλλε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της υγειονομικής πολιτικής «μηδενικών κρουσμάτων».

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters οι ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να έρθουν τις επόμενες μέρες και σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορούν σε μείωση των ημερήσιων υποχρεωτικών μαζικών τεστ Covid, σε περιορισμό των υποχρεωτικών καραντινών όταν εντοπίζεται κρούσμα στην κοινότητα και του υποχρεωτικού εγκλεισμού των θετικών περιστατικών στα σπίτια τους.

Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα που εξάντλησαν και εξόργισαν εκατομμύρια πολίτες στην Κίνα, καθώς ολόκληρες κοινότητες ήταν αποκλεισμένες, μερικές φορές για εβδομάδες ή και μήνες με την εμφάνιση ενός μόνο κρούσματος.

Το Παρατηρητήριο Δυσαρέσκειας για την Κίνα, το οποίο διευθύνεται από το Freedom House που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ, εκτιμά ότι τουλάχιστον 27 διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Κίνα από το περασμένο Σάββατο έως τη Δευτέρα. Η δεξαμενή σκέψης ASPI της Αυστραλίας υπολόγισε 51 διαδηλώσεις σε 24 πόλεις.

Πηγή: AFP, Reuters

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter