Κίνα: Lockdown σε ζώνη γύρω από εργοστάσιο παραγωγής iPhone λόγω κορονοϊού

Κίνα: Lockdown σε ζώνη γύρω από εργοστάσιο παραγωγής iPhone λόγω κορονοϊού

Οι αρχές της Κίνας έθεσαν σήμερα σε lockdown την ζώνη γύρω από το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone παγκοσμίως, μετά τον εντοπισμό εστίας της covid-19.

Η οικονομική ζώνη γύρω από το αεροδρόμιο Ζενγκζού, στην κεντρική Κίνα, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο το οποίο διαχειρίζεται η ταϊβανέζικη εταιρεία Foxconn, θα παραμείνει σε lockdown για επτά ημέρες, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Στο εργοστάσιο, όπου εργάζονται περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι, εντοπίζονται από τα μέσα Οκτωβρίου κρούσματα της covid-19.

Εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το Σαββατοκύριακο κάποιους εργαζόμενους να πηδούν πάνω από ένα συρματόπλεγμα για να φύγουν από το εργοστάσιο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους πεζή. Δημοσιεύθηκαν επίσης βίντεο στα οποία φαίνονται εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας και την απουσία μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Από σήμερα οι κάτοικοι της οικονομικής ζώνης «δεν επιτρέπεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους» αν δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη, τόνισαν οι τοπικές αρχές.

Η Κίνα είναι η τελευταία μεγάλη οικονομία που ακολουθεί πολιτική μηδενικής covid, κάτι που σημαίνει επαναλαμβανόμενα lockdown, σχεδόν υποχρεωτικά μοριακά τεστ πολλές φορές την εβδομάδα και καραντίνα για τους ανθρώπους που προέρχονται από επικίνδυνες περιοχές, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter