Κίνα: Μόνο δύο ώρες την ημέρα στο Ιντερνετ τα παιδιά και καθόλου τη νύχτα

Κίνα: Μόνο δύο ώρες την ημέρα στο Ιντερνετ τα παιδιά και καθόλου τη νύχτα
AP Photo/Andy Wong

Νέους κανόνες για την προστασία των παιδιών από τον εθισμό στα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα και το Ιντερνετ προτείνουν οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές που θα περιορίζουν τον χρόνο οθόνης των smartphone για άτομα κάτω των 18 ετών σε δύο ώρες το πολύ την ημέρα.

Τα πρωτοφανή προσχέδια κανόνων που εκπονήθηκαν από την ισχυρή Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας (CAC) εκφράζουν την επιθυμία του Πεκίνου να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στην ψηφιακή ζωή της χώρας.

Το 2021, η Κίνα εισήγαγε κανονισμό που περιόριζε τους εφήβους κάτω των 18 ετών από το να παίζουν διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια για περισσότερες από τρεις ώρες την εβδομάδα.

Οι λειτουργίες των έξυπνων κινητών τηλεφώνων, με τη συνεργασία των παρόχων του διαδικτύου θα προσαρμόζονται στην ηλικία των κατόχων τους. Σύμφωνα με το CAC, στα παιδιά κάτω των τριών ετών θα πρέπει να προβάλλονται τραγούδια και περιεχόμενο εστιασμένο στον ήχο. Όσοι είναι μεταξύ 12 και 16 ετών μπορούν να εκτεθούν σε εκπαιδευτικό και ειδησεογραφικό περιεχόμενο.

Οι προτεινόμενοι κανόνες χωρίζουν τα παιδιά σε ηλικιακές ομάδες. Τα παιδιά ηλικίας κάτω των οκτώ ετών θα περιορίζονται σε 40 λεπτά την ημέρα στο smartphone τους. Τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 8 έως16 ετών θα χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους για όχι περισσότερο από μία ώρα την ημέρα. Όσοι είναι 16 και 17 ετών μπορούν να το χρησιμοποιούν για δύο ώρες το πολύ.

Επίσης το κινητό δεν θα παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά από τις 10 μ.μ. έως τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας. Υπάρχουν εξαιρέσεις από αυτούς τους χρόνους για εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προϊόντα και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Οι γονείς θα είναι υπεύθυνοι για να μην παρακαμφθούν οι τεχνικοι περιορισμοί. Οι νέοι κανόνες της Κίνας δεν έχουν ακόμη ψηφιστεί δεν είναι ακόμη σαφές πόσο θα εμπλέκουν τους τεχνολογικούς γίγαντες της βιομηχανίας που κατασκευάζουν τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα στην… Κίνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter