Κίνα: Νέο lockdown για εκατ. πολίτες μετά από μόλις 1717 κρούσματα κορονοϊού

Κίνα: Νέο lockdown για εκατ. πολίτες μετά από μόλις 1717 κρούσματα κορονοϊού

Νέα lockdown για εκατομμύρια πολίτες, αποφάσισαν την Τετάρτη οι αρχές της Κίνας μετά τον εντοπισμό μόλις 1.717 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού χθες, καθώς η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας επιμένει στην αυστηρή πολιτική της «μηδενικής ανοχής» έναντι της πανδημίας.

Ειδικότερα, το νέο lockdown αφορά πόλεις κυρίως στα νότια της χώρας, όπως η Σενζέν, η Γκουανζού και το Ντάλιαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Ντάλιαν, το lockdown θα επηρεάσει περίπου τους μισούς από τους έξι εκατομμύρια κατοίκους του και αναμένεται να διαρκέσει πέντε ημέρες. To αντίστοιχο «λουκέτο» στην Σενζέν αφορά περίπου 9 εκατομμύρια κατοίκους συνολικά, ενώ περιλαμβάνει το κλείσιμο των ψυχαγωγικών και πολιτιστικών επιχειρήσεων αλλά και των εστιατορίων για μερικές ημέρες.

Η Γκουανζού, πόλη σχεδόν 19 εκατομμυρίων κατοίκων κοντά στο Χονγκ Κονγκ, κατέγραψε μόλις πέντε λοιμώξεις χθες, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές διέταξαν να κλείσουν οι εσωτερικοί χώροι διασκέδασης και το φαγητό μέχρι το Σάββατο σε μια από τις συνοικίες της πόλης.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΟΥ χαρακτήρισε μη βιώσιμη την πολιτική της Κίνας, η οποία βρίσκεται στον αντίποδα εκείνης της χαλάρωσης των περιορισμών σε πολλές δυτικές χώρες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, τα σποραδικά lockdown σε όλη την Κίνα έχουν μειώσει την καταναλωτική δραστηριότητα και την επιχειρηματική εμπιστοσύνη, ενώ η άνοδος των θερμοκρασιών σε μεγάλα τμήματα της χώρας αυτό το καλοκαίρι οδήγησε σε περιορισμό της ηλεκτρικής ενέργειας στα εργοστάσια.

Πηγή: Reuters, BBC

Διαβάστε επίσης:

Kίνα – κορονοϊός: Ρεκόρ διμήνου στα κρούσματα και επιστροφή στα lockdown

Κίνα: Τριήμερο lockdown στην πόλη Γιγού λόγω κορονοϊού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter