Κίνα: Ο νέος κανονισμός που “ευνοεί” την Ευρωλίγκα!

Κίνα: Ο νέος κανονισμός που “ευνοεί” την Ευρωλίγκα!

Ένας νέος κανονισμός στο πρωτάθλημα της Κίνας (CBA) αλλάζει τα δεδομένα για τους ξένους παίκτες και ευνοεί την Ευρωλίγκα!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι παίκτες επιλέγουν να αφήσουν την Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ, ώστε να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Κίνας, εκεί όπου ο ανταγωνισμός είναι μειωμένος και οι οικονομικές απολαβές ιδιαιτέρως υψηλές.

Ένας νέος κανονισμός ωστόσο διαφοροποιεί τα δεδομένα και μετατρέπει την CBA σε έναν μη ελκυστικό προορισμό για τους ξένους παίκτες. O Γιάννης Μπουρούσης έκανε αναφορά στη συγκεκριμένη εξέλιξη στην πρώτη καλοκαιρινή εκπομπή του Eurohoops και λίγες ημέρες μετά επανερχόμαστε με περισσότερες πληροφορίες.

Οι ομάδες της CBA λοιπόν, έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποδεσμεύσουν τους ξένους παίκτες κάθε δύο μήνες, ακόμα και αν το συμβόλαιο που είχε υπογραφεί αφορούσε ολόκληρη τη σεζόν.

Ο Έλληνας σέντερ προσπάθησε να δώσει μία εξήγηση στη συγκεκριμένη κίνηση σχολιάζοντας: “Αρκετοί παίκτες από την Αμερική, συνήθιζαν να παίζουν πολύ καλά τον πρώτο καιρό και στη συνέχεια “έσβηναν” την απόδοση τους, εξασφαλίζοντας όμως τα λεφτά τους.”

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, με τον νέο κανονισμό η λίγκα της Κίνας παύει να είναι ένας ιδανικός προορισμός που συνδυάζει εγγυημένα χρήματα για μια ολόκληρη η σεζόν.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ευνοεί φυσικά την Ευρωλίγκα και τις Ευρωπαϊκές ομάδες, οι οποίες δεν μπορούσαν να συναγωνιστούν τα χρήματα της Κίνας και έβλεπαν τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους αθλητές να αποχωρούν για την χώρα της Ασίας.

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter